Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Nevyzpytatelná Ostrava

S opačnou bilancí vítězství a porážek nastoupí k utkání 6. kola ŽBL týmy KP a Ostravy. Brňanky na druhém místě tabulky mají bilanci 4/0, SBŠ 0/4, což znamená devátou příčku. Utkání začíná v sobotu v hale Vodova v 15.30 hodin. 


Severomoravanky sice nepoznaly radost z výhry v ŹBL, ale svoje možnosti ukázaly v duelu s favorizovanou Slaviií, v Praze neuspěly až po boji 68:77. Ve středu však nečekaně klopýtly s Teamstore Brno... Zdá se, že mladé družstvo SBŠ, doplněné tentokrát "evropskými" cizinkami, má velké výkyvy.


Zkušený trenér Onuška spoléhá na srbskou rozehrávačku Cordu, litevskou pivotku Savickaite, Slovenku Hadačovou, nadějné Kopeckou, Kubíčkovou či Smutnou. Ostrava v této sezoně startuje i v mezinárodní EWBL, má za sebou sympatické vystoupení na turnaji v Lotyšsku (1 výhra, 2 porážky). 


Brňanky se ve volném týdnu připravovaly nejen na Ostravu, ale i na premiérový vstup do EuroCupu ve středu v Miškolci. Proti SBŠ by po dlouhé pauze zaviněné zraněním měla nastoupit Veronika Remenárová.


Ve středu skončily kvalifikace o EuroCup a Euroligu, takže je definitivně známé složení eurocupové skupiny G. Celky KP a DVTK Miskolc doplní italská Venezia (v boji o Euroligu nestačila na Rigu) a Nantes Reze (Francouzky si snadno poradily 75:56 a 81:60 s Liége Panthers).

Nevyzpytatelná Ostrava