Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

KP s italským gigantem!

V rychlém tempu pokračují soutěže pod ženskými koši. Na středeční eurocupovou porážku v Miškolci a sobotní ligovou v Hradci Králové musí basketbalistky KP Brno rychle zapomenout. Ve středu 31.10. od 18 hodin na ně čeká evropský gigant z Itálie, jarní eurocupový finalista Reyer Venezia!


Tým trenéra Andrea Liberalotta se počátkem října pokoušel kvalifikovat do Euroligy, ale dvakrát ztroskotal na TTT Riga. Takže s výborným kádrem bude Reyer opět bojovat v EuroCupu a to s nejvyššími ambicemi! Ty naznačila Venezia už v prvním kole skupiny G, kdy smetla Nantes Reze 88:60, německá pivotka Gulich zaznamenala 16, Anderson a Steinberga po 14 bodech.


V nedělním duelu dvou nedávných pohárových protivníků KP zdolal v Serii A1 Reyer Neapol 67:60, opět úřadovaly bývalá opora USK Lotyška Steinberga s 18 body, americká rozehrávačka Anderson se 13 a kdysi hráčka Karlových Varů Bestagno s 11 body. V tabulce italské nejvyšší soutěže je Venezia druhá za Schiem s bilancí 4/0.


Výprava z města sužovaného záplavami dorazila na vídeňské letiště v úterý v poledne, po přesunu do Brna a krátkém odpočinku si Italky večer v hale Vodova zatrénovaly.


"Tentokrát jsme přiletěly bez Slovenky Růžičkové, která hraje v Turecku, z posil asi znáte nejvíce Lotyšku Steinbergu, spolu s Američankou Anderson to jsou naše největší opory. Naopak si musíme dát pozor na brněnskou Gill, tu známe ze Serie A1," svěřila se manažerka Reyeru Roberta Meneghel. Ta se chystá po zápase opět do jednoho brněnského kasina, kde se jí před minulými vánocemi ale moc nevedlo... 


Oba středeční soupeři se střetli v minulé sezoně EuroCupu, dvakrát byly úspěšné Italky 83:52 a 76:51, které jasně dominovaly tehdejší skupině I. Oba kádry se však za rok dost změnily. Basketbalistky Králova Pole sice nejsou ve středečním utkání favoritkami, ale šanci na odvetu ve své hale mají a určitě přispějí ke kvalitní basketbalové podívané.


Přímý přenos - ZDE:


https://www.tvcom.cz/Zapas/Sport-Basketbal/Pohlavi-Zeny/170098-KP-BRNO-Reyer-Venezia-(ITA)-2-kolo-EuroCupu.htm

KP s italským gigantem!KP s italským gigantem!KP s italským gigantem!