Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
Bronzový mečbol: KP TANY BRNO - Hradec Králové
+ FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Finalista na kolenou!

V listopadu 2017 prohrál tým KP v EuroCupu s Venezií 51:76, 31. října 2018 Brňankám vyšla sladká odveta. V hale Vodova zvítězily ve 2. kole skupiny G nad italským gigantem 66:64 a připsaly si tak zatím nejcennější skalp v novodobé historii klubu!   


Na domácích hráčkách byl v úvodu znát respekt z velkého soupeře, za pět minut si připsaly jediný bod (1:6). "Máme za pár minut čtyři ztráty. Važme si míče," burcoval děvčata trenér KP David Zdeněk. Domácí basketbalistky se postupně uklidnily a zásluhou Míši Staré a Jasmine Gill otočily skóre.


Italky v útoku těžily z chyb KP, dokázaly vydolovat i zdánlivě ztracené míče. "Každý sporný míč mají Italky," kroutil hlavou brněnský kouč. Nicméně jeho tým si udržoval vedení, mohlo být i dvouciferné, ale za stavu 25:16 nedaly Brňanky tutovku a Venezia trestala okamžitě trojkou. Naštěstí dobře doskakující Reyer se jen přiblížoval a před přestávkou dvakrát udeřila tříbodově Edita Šujanová.


Po změně stran zvýšil Reyer agresivitu, ale družsto KP dřelo a odolávalo tlaku soupeře (47:40). Jenže po trojce Gill na 53:47 zvlhl domácím střelecký prach a loňský finalista EuroCupu otočil šňůrou vývoj bitvy (53:56). Nezlomnou bojovností se Královo Pole dostalo i z klinické smrti (55:60) a hororová koncovka začala 83 s před sirénou, kdy Míša Stará vyrovnávala šestkou na 60:60.


Po koši Guelich opět Stará trojkou kontrovala, vysoká Němka se opět trefila zblízka (63:64) a domácí další akci nezakončily. 8 s před koncem však při rozehrávce chybovaly Italky a průnik faulované Stephanie Madden byl úspěšný (66:64)! Favorit ještě stihl během posledních 5 s po nájezdu vypálit, ale míč se s klaksonem vykroutil z broučky a překvapení bylo na světě!


Nastalo velké objímání a děkovačka s fanoušky, nad takovým věhlasným protivníkem se často nevyhrává. Úspěch se zrodil i přes 20 ztrát, ty vyvážilo 9 trojek při 50% úspěšnosti! 


"Fantastické, poklona všem hráčkám, z jejich hry byla cítit energie. Na našem výkonu se nepodepsaly porážky z minulého týdne, vysoká v Miškolci a smolná v Hradci Králové. Prostě děvčata dokázala, že basket hrát umějí. Máme našlápnuto za ještě lepšími výsledky," zhodnotil středeční zviditelnění českého ženského basketbalu David Zdeněk.


Jeho kolega na opačné lavičce Andrea Liberalotto byl pochopitelně smutný. "Brno hrálo lépe než my. Dokázali jsme se sice vrátit do zápasu, ale pořád jsme dělali chyby. Výsledek je sice těsný, ale konečné skóre nelže. Brno mělo k utkání lepší přístup."


Hrdinka posledních okamžiků Míša Stará zářila štěstím. "Je to pro nás skvělé a cenné vítězství, navíc proti týmu, který je favoritem skupiny. Zřejmě nás soupeř trochu podcenil"


 KP Brno - Reyer Venezia 66:64 (17:10, 36:29, 50:47)


Body: Stará 18, Gill 17, Šujanová a Sládková 8, Saurazaité a Madden 6, Kopecká 3 - Bestagno 16, Goree 12, Carangelo a Bestagno 9, fauly: 14:14, TH: 14/9:11/9, trojky: 9:3, rozhodčí Mavisu, Perlič a Mumini, 600 diváků. Další zápas sk. G: Nantes Rezé - Miskolc 87:97, pořadí: 1. Miškolc 4, 2. KP BRNO a Venezia 3, 4. Nantes 2.

Finalista na kolenou!Finalista na kolenou!Finalista na kolenou!Finalista na kolenou!Finalista na kolenou!