Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Kvalifikace i se Sarah

Devět měsíců si museli fanoušci národního týmu basketbalistek počkat na pokračování kvalifikace o ME 2019. V půlce listopadu ale nastane ten pravý okamžik, aby svěřenkyně trenéra Štefana Svitka dokonaly dobře rozdělanou práci.


Češky se zatím vyhřívají na špici své kvalifikační skupiny. Ve čtyřech dosavadních zápasech nepoznaly ani jednou hořkost porážky. Asi dosud nejcennějším skalpem je výhra nad Belgií, která je aktuálně bronzovým týmem Evropy a čtvrtá z nedávného MS. Právě na horké belgické půdě Lvice kvalifikaci zakončí. V tu chvíli už ale mohou mít kýžený postup v kapse.


Závěrečnou fázi kvalifikace totiž začnou ve Švýcarsku. Češky jsou v komfortní situaci, kdy jim jedna výhra ze dvou posledních zápasů stačí k postupové jistotě. Švýcarky navíc na svou první výhru stále čekají.


V patnáctičlenném kádru má zastoupení i KP Brno, na křídlo počítá trenér české reprezentace se Sarah Beránkovou! V minulosti dres družstva z haly Vodova oblékaly další členky Svitkova výběru Tereza Pecková-Krakovičová a Romana Hejdová. Národní tým se  sešel v pondělí 12. listopadu. Už v pátek pak odlétá do Švýcarska, kde o den později sehraje partii proti domácímu výběru (17:30). Utkání v belgickém Kortrijku je naplánované na středu 21. listopadu (20:30).

Kvalifikace i se Sarah