Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

KP s novou slovenskou dvojicí

I přes nesporné úspěchy v minulých letech (ženy bronz a stříbro v ŽBL, prvenství v ČP, v CEWL, pravidelná účast v EuroCupu) se klub KP Brno hodlá posunout ještě výš, aktuálně představená koncepce se připravovala už i s rázným evropským výhledem. 


V rámci ní se např. prohloubí spolupráce se sousedním Teamstore, kde jsou už čerstvě na hostování Olšová a Holubová. Mění se i trenérské obsazení v týmu žen, místo Davida Zdeňka, který se bude plně věnovat mládeži a B týmu, se kormidla ujímá slovenský odborník Martin Pospíšil, posilou je pivotka Sabína Oroszová.


"Jsem rád, že to dopadlo, jak to dopadlo a jsem v Brně. Je to město basketbalu a lidé v klubu pracují srdcem," řekl Martin Pospíšil, v minulosti působící u slovenské reprezentace, eurocupových Piešťanských Čajek a nyní u eoroligového projektu mládeže USK Praha. K družstvu žen KP nastupuje na dva a půl roku, ale v období velké marodky. "Původní ambice nepovažuji za ztracené. Všechno se dá zlomit jednou střelou. Je to pro mě nezvyk začínat s děvčaty uprostřed sezony, někde se přispůsobím já, někde hráčky, bude to společná práce. Půjdeme krok za krokem." 


Současně s novým koučem bude působit v hale Vodova i kapitánka slovenské reprezentace Sabína Oroszová (25 let, 191 cm), která při vážných zraněních Veroniky Remenárové a Stephanie Madden by měla být posilou pod koš.


Vzhledem k tomu, že ještě ve čtvrtek nastoupila v dresu Wisly Krakow v eurocupovém duelu v Kursku, tak nemůže hrát ve středu v Itálii. "Jedním z důvodů, proč jsem se rozhodla pro KP, byla i osoba pana Pospíšila. V Krakově se mi nelíbila moje role v týmu. Jsem ráda v pozici lídra a doufám, že postupně se k ní v Brně propracuji. Těším se na novou výzvu a věřím, že se šikovnými spuhráčkami máme před sebou dobrou sezonu!"


V Králově Poli se Oroszová potkala s kolegyní z národního týmu SR Veronikou Remenárovou a na snídani byla s Američankou Jasmine Gill. "Známe se z italské ligy, nastupovaly jsme proti sobě," prozradila Sabina Oroszová.


Na místě asistenky trenéra bude působit bývalá slovenská hvězda Andrea Kuklová, v kádru je i kvarteto slovenských basketbalistek. "Chceme jít československou cestou, až pak se budeme, pokud to bude vůbec potřeba, dívat do zbývající ciziny," dodal statutární zástupce, předseda a generální manažer KP Brno Richard Foltýn.

KP s novou slovenskou dvojicíKP s novou slovenskou dvojicíKP s novou slovenskou dvojicíKP s novou slovenskou dvojicíKP s novou slovenskou dvojicí