CHANCE ŽBL
Nejbližší domácí utkání
2023/2024
3. místo KP TANY BRNO
Holky, trenéři, partneři a fanoušci DĚKUJEM…!!!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Sympatický výkon KP

 Basketbalistky KP předvedly ve středu večer v Benátkách sympatický výkon, přesto prohrály s místním Reyerem 53:76. O výsledků utkání 5.kola eurocupové skupiny G se v podstatě rozhodlo v první čtvrtině, kdy Italky získaly rozhodující náskok 27:17.


Brňanky, v hledišti podporované skupinkou hudebníků, se pustily do soupeře, kterého v hale Vodova nedávno zdolaly 66:64, bez respektu (0:4). Jenže tentokrát se zkušené basketbalistky Venezie nenechaly zaskočit, využívaly okénka v hostující defenzívě a nastartovaly se pro další průběh utkání.


Hráčky KP se snažily na Reyer dotáhnout, druhá a třetí čtvrtina byly velice vyrovnané (15:11, 13:12). Jenže to stačilo jen na udržování odstupu kolem deseti bodů. Italky bedlivě hlídaly svůj náskok a v závěru ho ještě navýšily. Moravanky doplatili na ztráty (7:21), nezastavily domácí brejky (na body 17:2), naopak výborně doskakovaly (39:44). Pokud jde o postupové šance, tak jsou teoretické ze třetího místa ve skupině (ale jen nejlepší 2 celky v rámci konference). V posledním kole hraje KP ve středu v Nantes.


Úvod jsme zvládli, ale celkově byla první desetiminutovka slabší, některé situce jsme nezvládali. Musíme pracovat na detailech a postupně se zlepšovat. Po přestávce už naše hra nabrala správný směr, kvalitní soupeř se přestal tolik prosazovat. V koncovce jsme už odpadli fyzicky, přece jen náš zraněními oslabený kádr nastačil na Reyer, který měl větší rotaci,” zhodnotil své úvodní vystoupení u týmu KP trenér Martin Pospíšil.


Reyer Venezia-KP Brno 76:53 (27:17, 42:28, 55:40)


Body: Goree a Crudo 12, Steinberga 11-Stará 10, Beránková 9, Šujanová 8, Kopecká a Gill 6, Mainclová a Sládková 4, Saurazaité a Tarkovičová 3, fauly: 18:15, TH: 15/9:8/5, trojky: 7:4, 410 diváků, rozhodčí Jovanič, Barrima, Ivanovič. Další utkání: Miškolc-Nantes 79:56, pořadí: 1. Miškolc 9, 2. Venezia 8, 3.Nantes 7, 4. KP 6.

Sympatický výkon KPSympatický výkon KPSympatický výkon KPSympatický výkon KP