Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Úspěšné vykročení do roku 2019

Basketbalisty KP Brno vstoupily vítězně do roku 2019! Přitom protivník nebyl jedajaký, do haly Vodova přijel silný Nymburk. Domácí tým poprvé v sestavě s rozehrávačkou Lenkou Bartákovou, která přes vánoční přestávku přišla ze Tsmoki Minsk, zdolal ve 13. kole ŽBL v tabulce druhý Nymburk 68:64. Výhru KP kalí další zranění - tentokrát nedohrála pivotka Aneta Mainclová.


Po vyrovnaném rozjezdu (15:15) vyhrálo Královo Pole druhou desetiminutovku 25:8, zasloužila se o to zejména neudržitelná Gill, do poločasu autorka 16 bodů - byla vyhlášena nejlepší hráčkou duelu a stala se také nejlepší střelkyní 13. kola. Soupeř ale zápas nezabalil a po koši Krejzové dvě minuty před koncem prohrával pouze o bod... Důležité trefy v koncovce zařídila Sládková (65:60) a Brňanky si v bouřlivé atmosféře připsaly cenný skalp.


Družstvo KP je v pořadí ŽBL třetí hned za Nymburkem, v nedělním vzájemném souboji bylo téměř 29 minut ve vedení. Středočešky prováhaly úsek mezi 14.-19. min (14:0) a doplatily na pouze 29% střelbu z pole v prvním poločase.


Úspěšný víkend KP potvrdily také extraligové dorostenky sobotní výhrou nad Sokolem Nusle 86:57 a nedělní vítězstvím na Pardubicemi 70:59, čímž se před soupeře posunuly na 5. místo dvanáctičlenné tabulky!


Hlasy po utkání


Lenka Bartáková, rozehrávačka KP: "Proti Nymburku to bylo z mé strany nervózní, dostali jsme nejtěžšího soupeře, co jsme mohli, bylo málo času i na přípravu, do Brna jsem přijela ve čtvrtek. Tlak před zápasem jsem si však vytvořila sama na sebe, vím, že se ode mě hodně očekává. Trenér asi nepočítal s nějakým mým super výkonem. Jsem ráda, že se utkání zvládlo, i když se nepodal nějaký skvělý výkon. Pokud jde o brněnský kolektiv, tak jsem zapadla velmi dobře."  


Martin Pospíšil, trenér KP Brno: "Jsme rádi, že se nám podařilo vybojovat cenné vítězství. Výkon to nebyl ideální, potřebujeme čas, abychom se při změnách v kádru sehráli. Hlavně druhá čtvrtina byla podle našich představ, využívali jsme naše silné stránky a dostali se do slibného vedení. Po přestávce zvýšil Nymburk střeleckou efektivitu, naše sebevědomí trochu pokleslo a v závěru jsme dřeli, abychom tenčící se náskok udrželi."


Jiří Havran, asistent trenéra DSK Basketball Nymburk: "Střetnutí bylo vyrovnané, nás bude mrzet pět minut ve druhé čtvrtině, když jsme ztratili koncentraci a Brno výrazně odskočilo. Rozhodující to být pro vývoj ale nemuselo, vždyť jsme výsledek stáhli až na jeden bod. Bohužel otočit skóre jsme nedokázali. Dobrý, zajímavý zápas pro diváky. Domácí byli agresivnější a jejich výhra je zasloužená." 


KP Brno - DSK Basketball Nymburk 68:64 (15:15, 40:23, 53:48)


Body: Gill 22, Šujanová 16, Stará 9, Bartáková a Sládková 6, Oroszová 5, Kopecká 4 - Krejzová 15, Wells 14, Krakovičová 9, fauly: 20:24, TH: 22/18:19/12, trojky: 2:6, rozhodčí Kapaňa, Jeřáb a Perlík, 750 diváků.

Úspěšné vykročení do roku 2019Úspěšné vykročení do roku 2019Úspěšné vykročení do roku 2019Úspěšné vykročení do roku 2019Úspěšné vykročení do roku 2019