Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Odložené derby na Rosničce - AKTUALIZOVÁNO

V průběhu jednoho měsíce uvidí basketbaloví fanoušci dvě "velká"  brněnská derby pod ženskými koši. Nejprve z prosince odložený zápas Žabiny - KP ve středu na Rosničce. V závěrečném 22. kole základní části ŽBL 2. března si konkurenti pořadatelsví prohodí, bude se bojovat v hale Vodova.


Už dlouho se nestalo, aby do derby šly celky z třetího (Žabiny) a druhého místa (KP) ligové tabulky. V minulých sezonách byl vždy úspěšnější královopolský tým, loňský finalista nejvyšší soutěže. Žabiny se po hluchých letech pokoušejí o návrat na výsluní.


Marodkou těžce zasažený kolektiv KP si před středou zajel ještě do Ostravy, kde v neděli smetl SBŠ 86:57. Žabiny měly o víkendu v lize volno, ale v play off EWBL si v sobotu poradily se švédským týmem Umea 97:63.


"Především se těšíme na zápas s kvalitním soupeřem. Naše příprava ale byla a bude standardní, tak jako proti každému podobně silnému protivníkovi," řekl trenér KP Martin Pospíšil, který samozřejmě tráví dlouhé minuty u videa. "Očekávám pro diváky zajímavé utkání ve kterém budou rozhodovat detaily." 


Teď už to tolik neprožívám, těch derby jsem odehrála spoustu, ale stejně mě vždy nabudí. Součástí je totiž bouřlivá kulisa a víc fanoušků, což mi vyhovuje", doplnila velezkušená kapitánka a odchovankyně KP Edita Šujanová.


Žabiny mají osu týmu (Záplatová, Adamcová, Vacková, Webb, Matuzonyté) pohromadě od úvodu sezony, posilou je zkušená Zohnová. Ze čtyř porážek v lize jsou dvě s USK, dále s Nymburkem a v Hradci Králové.


A jak tedy derby na Rosničce (ve středu od 18 hod.) dopadne? Michaela Stará, opora KP netipuje, ale ví co bude rozhodovat. "Důležité pro vývoj zápasu bude, kdo udělá méně chyb, bude to o dobré obraně i o tom, kdo lépe naskautuje soupeře. Já osobně po dvou letech v cizině už hráčky Žabin moc neznám, snad jen Záplatovou z mládežnických reprezentací." 


Královopolským příznivcům bude opět vymezen prostor naproti lavičky hostujícího týmu a vzhledem k parkovacím podmínkám v okolí Rosničky by měli dorazit raději v předstihu nebo využít MHD.


Kénik DO-TO-HO...!!!

Odložené derby na Rosničce - AKTUALIZOVÁNOOdložené derby na Rosničce - AKTUALIZOVÁNOOdložené derby na Rosničce - AKTUALIZOVÁNOOdložené derby na Rosničce - AKTUALIZOVÁNOOdložené derby na Rosničce - AKTUALIZOVÁNO