Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Úspěšná stíhačka

Basketbalistky Trutnova v sobotu v Králově Poli potvrdily, že jsou štikou ligy. Celý zápas 20. kola ŽBL srdnatě vzdorovaly domácímu týmu a ještě tři minuty před sirénou za stavu 63:57 měly několik otevřených střel. Jenže je neproměnily, Brňanky utekly na 67:57 a výhru 69:61 si pohlídaly.


V úvodu jakoby na hráčkách KP ležel stín z listopadového duelu v Trutnově, který prohrály 93:70. Zbrkle zakončovaly, v obraně nestíhaly a první body zaznamenaly až po timeoutu, když snižovaly na 2:9. Jenže rozjetý trutnovský expres to nezastavilo a v 8. min. svítil na tabuli stav 6:22!


Naštěstí zabraly zkušené Gill se Šujanovou a zahájily tak velkou stíhačku domácích. Ve 14. min. bylo vyrovnáno 24:24 a do konce druhé čtvrtiny se soupeři přetahovali o vedení.


Zatímco v úvodních dvaceti minutách to byla bodová přestřelka, ve třetí čtvrtině se úporně bojovalo o každý míč a skóre moc nenarůstalo. Brňankám k odpoutání od Východočešek pomohla trojka Kopecké (zvolena nejlepší hráčkou utkání) na 49:42, houževnatého protivníka se však dlouho zlomit nedařilo (53:50).


Koncovku nicméně basketbalistky KP zvládly a pojistily si druhé místo v tabulce. Domácí tým vládl ve vymezeném území (48:14) i na doskoku (47:39). Trutnov sice trefil 7 trojek, ale z 31 pokusů (22,6%).


Hlasy trenérů


Michal Martišek, Trutnov "Z naší strany velice dobré utkání, povedl se nám začátek, byli jsme dlouho ve vedení. Jenže domácí tým má svoji kvalitu, v průběhu druhé čtvriny se dotáhl. Ale bylo důležité, že jsme se drželi v kontaktu. Ve třetí části nám odešla střelba z delší vzdálenosti, pořád jsme však ztráceli pouze tři body. V závěru se projevily přednosti druhého nejlepšího celku ligy. Výborný zápas, skvělá prověrka před play off."  


Martin Pospíšil, KP: "Ke spokojenosti máme velice daleko. Měli jsme katastrofální vstup do zápasu, když v naší hře chyběly základní atributy kvality. Ve druhé čtvrtině jsme se vrátili do utkání, ale i tak jsme nehráli náš basketbal a příliš se přispůsobili soupeři. S realizačním týmem se musíme zamyslet nad tímto střetnutím a vytáhnout z něho věci, které nelze akceptovat. Nechceme těchto čtyřicet minut hodit za hlavu, je třeba chyby rozebrat, aby se neopakovaly. Dnes jsme neukázali level, kterým disponujeme."


KP Brno - Trutnov 69:61 (14:22, 42:39, 53:50)


Body: Gill 15, Šujanová 14 (11 doskoků), Kopecká 13, Stará 12, Moussa 6, Oroszová 4, Sládková 3, Bartáková 2 - T. Šípová 17, Carter a Kozumplíková 11, fauly: 21:22, TH: 20/12:23/18, trojky: 1:7, 600 diváků, rozhodčí Jeřáb, Pokorný a Dombrovský. 

Úspěšná stíhačkaÚspěšná stíhačkaÚspěšná stíhačkaÚspěšná stíhačkaÚspěšná stíhačka