Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Bleskový postup KP

Nejrychlejším způsobem zvládly basketbalistky KP Brno čtvrtfinále ŹBL, v souboji druhého se sedmým po základní části vyřadily Slavii 3:0 na zápasy. Třetí vítězství 84:68 přidaly v úterý v hale Vodova. Nyní je čeká krátký odpočinek a ve středu 27. března začíná v Králově Poli semifinále se sousedními Žabinami!  


Raketový nástup KP (14:4) naznačoval jasnou partii, jenže Slavia využila chvilkové ukolébání domácích a trojkou Vondráčkové se dostala do zápasu (14:9). Útok střídal útok, zápas se musel líbit, Pražanky akceptovaly tempo, které diktovaly hráčky KP (24:20). Ale až do konce druhé čtvrtiny nevydržely, v podstatě se uvařily (43:26). Jenže dvě trojky těsně před přestávkou ponechávaly Slavii stále naději.


Po změně stran domácí basketbalistky v pohodě kontrolovaly průběh, Slávistky se občas přiblížily (75:63), na výsledek však jejich chvilková vzepětí vliv neměla. Brňanky hrály mnohem pestřeji (asistence 22:7), malou kańkou na jejich výkonu bylo 23 ztrát i to, že dovolily Slavii 15 útočných doskoků...


Hlasy trenérů


Stanislav Onuška, Slavia: "Zajímavá série, rozhodlo, že máme k dispozici 7 či 8 hráček. Brno má svou kvalitu, postoupilo zaslouženě. V první a druhém utkání jsme však byli v některých fázích lepší. Porazit Brno, které hraje agresivní basketbal, s úzkým kádrem není jednoduché. Celkově v lize není velký rozdíl mezi druhým a sedmým týmem. Naše hráčky mě nezklamaly, ale je potřeba pracovat s větším počtem, abychom na tréninku mohli postavit situace pět na pět."


Martin Pospíšil, KP Brno: "Velice důležitý byl náš dobrý vstup do zápasu, což se přeneslo do dalšího vývoje. Zbytečný byl pokles naší koncentrace v závěru poločasu, tím jsme soupeři ještě nabídli možnost pomýšlet na zvrat. V dalším průběhu jsme se ale dostali do tempa, které nám vyhovovalo a dokázali kontrolovat dění na hřišti. Jsme velice rádi, že se série zvládla v co nejkratším čase, protože Slavia má kvalitu a ve všech střetnutích ji ukázala."


KP Brno - Slavia Praha 84:68 (21:15, 46:37, 64:51)


Body: Šujanová 24, Kopecká a Oroszová 12, Bartáková 10, Gill a Sládková 6, Stará a Arsenič 4, Moussa a Tarkovičová 3 - Pohunková 15, Burdgess a Vondráčková 13, fauly: 16:18, TH: 13/9:14/10,  trojky: 7:8, 500 diváků, rozhodčí Holubek, Kovář, Hecl. Konečný stav série: 3:0. 

Bleskový postup KPBleskový postup KPBleskový postup KPBleskový postup KPBleskový postup KP