Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Neprostupná obrana Žabin

V sobotním v pořadí druhém semifinále ŽBL zvítězil celek Žabin v SH Rosnička nad KP 74:56 a je jeden krok od postupu do finále po pěti letech! Hostující tým v brněnském derby bojoval, ale opět doplatil na špatný vstup do zápasu a bídnou produktivitu (střelba z pole 26,7%). Třetí souboj je na programu v úterý v hale Vodova a domácí hráčky se jistě pokusí natáhnout sérii na celý příští týden (úterý, čtvrtek, sobota...).


Utkání mělo dva klíčové okamžiky, na které si možná ani diváci nevzpomenou. Chvíli poté, co hostující hráčky otočily nepříznivý vývoj (21:14) a šly po trojce Gill do vedení (26:27), se jim za stavu 29:27 nepodařilo proměnit jasnou tutovku. Zákonitě přišel trest a Žabiny získaly do konce poločasu důležitý náskok 38:27!


Po změně stran se basketbalistky KP dotáhly na rozdíl jediného bodu (50:49 po trojce Kopecké) a vypadalo to, že jsou to ony, kdo udává tempo. Jenže. Druhý zásadní moment přišel přišel za stavu 54:49 při špatném vyhození basketbalistek KP z autu pod soupeřovým košem. Žabiny se vymanily z tlaku, dostaly se zadarmo do útoku a potom sypaly do královopolské obroučky bod za bodem (72:52). 


Derby začalo sice včas, ale kvůli poruše časomíry se patnát minut nehrálo! Žabiny měly opět excelentní trojky (43,8%), z pole celkem střelbu 50% a lépe doskakovaly (40:29). Střetnutí měly pod kontrolou, byly ve vedení skoro 37 minut a znovu ukázaly, že na KP umí v obraně. Soupeřky nepustily přes 60 bodů a v bouřlivé atmosféře si došly pro druhý semifinálový bod. Ale je třeba získat i třetí a to nemusí být v úterý v hale Vodova jednoduché!


Martin Pospíšil, trenér KP Brno: "Nevím, kde je problém s našimi druhými čtvrtinami. Po naivních chybách nám soupeř utekl. Stačilo, aby Źabiny měly normální střelbu, my zahodili dobré situace a to se pak projevilo na skóre. Přesto jsme se dotáhli na jeden bod, tehdy však začala dominovat pod košem Webb a soupeř definitivně utekl. Nejsme vůbec agresivní a odolní v mikrosoubojích. Většinou nám chybí půlkrok."


Žabiny - KP Brno 74:56 (19:14, 38:27, 50:44)


Body: Webb 24, Dudášová 18, Vacková 13 (10 doskoků) - Gill 12, Oroszová 11, Stará 9, Kopecká 8, Moussa a Bartáková 5, Sládková 4, Šujanová 2, fauly: 24:27, TH: 30/25:23/17, trojky: 7:7, 550 diváků, rozhodčí Kapaňa, Holubek, Kubiš. Stav série: 2:0.

Neprostupná obrana Žabin