Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Semifinále je srovnané!

Basketbalistky KP odvrátily v semifinalové sérii ŽBL se Žabinami i druhý mečbol, vyhrály v hale Rosnička 66:57 a vzaly si navíc zpět výhodu domácího prostředí v pátém rozhodujícím utkání. To se za stavu 2:2 na zápasy bude hrát v hale Vodova v sobotu od 16:30 hod.


Nervozita vychylovala mušku obou celků, bylo zřejmé, že se bude hrát na nízké skóre. Byly to Žabiny, které po trojce Dudášové vedly 10:6. Nikdo z domácích příznivců netušil, že to bude jejich nejvyšší vedení. Pak se začal prosazovat hostující celek, který do čtyřbodového vedení dostala s první sirénou Kopecká.


Vypadalo to, že by se brněnské derby mohlo lámat ve druhé čtvrtině. Robustní pivotka domácích Webb si po 12 minutách na hřišti šla odpočinout se třemi osobními chybami a nulou v kolonce bodů. Možná i proto KP drtilo domácí především z podkošového prostoru a vypracovalo si až devítibodový náskok (13:22). Jenže Žabiny využily chvilkových výpadků KP a z posledního útoku domácích v prvním poločase vyrovnávala trojkou Dudášová. Tříbodová střelba byla v tu chvíli největší zbraní domácích (7/4), hostující basketbalistky se z dálky netrefily vůbec (9/0).


Druhý poločas tak začínal od nuly. Jako první sice skórovaly Žabiny, ale pak nastal klíčový okamžik derby. Družstvo KP nedovolilo soupeřkám více jak šest minut skórovat a samo se šňůrou 0:13 (30:41) prodralo do výrazného vedení.


V závěrečném dějství bylo jasné, že KP bude na Rosničce čelit tlaku protivníka. To byl v bouřlivém prostředí čas pro zkušené basketbalistky KP. Sama Lenka Bartáková zaznamenala jen v poslední čtvrtině deset bodů. Byla to ona, která na začátku 35. min. dala poslední koš KP ze hry. Jenže úspěšné šestky ve zbytku utkání už hostujícím hráčkám stačily, aby sérii naposledy vrátily na Vodovu, kde už se musí rozhodnout o soupeři USK ve finále ŽBL.


Tým KP dohrával bez zraněné Edity Šujanové, která s rozseknutým rtem musela do nemocnice. Hostující kolektiv donutil skvělou obranou protivníka k 21 chybám, sám ztratil jen 11 míčů a to byl důležitý ukazatel.


Hlasy po utkání 


Martin Pospíšil, trenér KP: "Máme velkou radost, ale musíme zůstat pokorní. Žabiny jsou ve stále stejné situaci v jaké byly před čtvrtečním utkáním: chybí jim jedno vítězství. Ale to už chybí i nám! Prvních patnáct minut jsme kontrolovali, ale konec poločasu se nezvládl. Důležitý byl úvod po přestávce, kdy naše obrana rozhodla o klíčovém náskoku. Teď se musíme dobře připravit na sobotu."


Andrea Sládková, pivotka KP: "Porážkami v prvních dvou utkáních jsme si hodně zkomplikovaly situaci. Ale zabojovaly jsme a začínáme od nuly. Program je nabitý, je třeba hlavně dobře zregenerovat. A Éďa Šujanová snad bude v pořádku." 


Žabiny - KP Brno 57:66 (10:14, 28:28, 38:48)


Body: Matuzonyté a Dudášová 12, Vacková a Adamcová 10 - Bartáková 19, Sládková 11, Kopecká 9, Šujanová 8, Stará 7, Gill, Oroszová a Moussa 4, fauly: 20:22, TH:19/14:18/14, trojky: 5:2, 400 diváků, rozhodčí Baloun, Kučírek a Vošahlík. Stav série: 2:2.

Semifinále je srovnané!Semifinále je srovnané!Semifinále je srovnané!Semifinále je srovnané!Semifinále je srovnané!