Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Pozdní finiš KP

Basketbalistky Hradce Králové zvítězily v pátek v hale Sokola nad KP Brno 77:66 a zdramatizovaly tak souboj o bronzové medaile v ŽBL, když srovnaly na 1:1. Série na tři vítězné zápasy pokračuje dalším utkáním v Brně 16. dubna.


První utkání vyřazených semifinalistů bylo v úterý velmi vyrovnané a pro KP rozhodla až koncovka, tentokrát se však domácí Lvice rychle dostaly do trháku. Brňanky vedly jen v samém úvodu, potom se ale rozjel útok Východočešek a začal sázet jeden koš za druhým (23:13). Za prvních deset minut zvládly Lvice 26 bodů a když zlepšily ve druhé čtvrtině i obranu, bylo jejich poločasové vedení dvouciferné. 


Družstvo KP pak zabojovalo a střelecky se zlepšilo, dlouho to však k ničemu nevedlo (57:38). Nápor přišel až v závěrečných minutách, když se při sérii 0:10 blýskla hlavně Míša Stará a minutu před koncem to bylo jen o sedm bodů. Lvice však uklidnil oddechový čas, důležitý koš dala Bura a závěr si už dokázaly pohlídat. Hostujícímu týmu se tak jako v úterý v hale Vodova nedařily trojky (jen 23,5%), Lvice, které byly ve vedení 37 min., vytěžily z 18 ztrát KP 20 bodů a připsaly si 16 útočných doskoků.


Hlasy po utkání


Romana Ptáčkovà, trenérka Hradce Králové: “Náš herní projev byl aktivnější než v Brně. Možná i díky atmosféře v hale si hráčky konečně uvědomily, že se hraje o medaile.”


Martin Pospíšil, trenér KP: “Soupeř zaslouženě vyrovnal na 1:1, v zápase dominoval. Hlavně ve druhé čtvrtině jsme dělali chyby. Po přestávce jsme se snažili o zvrat, ale Hradec byl už rozjetý a bylo složité se vrátit do utkání. Rychle se musíme koncentrovat na v pořadí třetí střetnutí v úterý.”


Hradec Králové - KP Brno  77:66 (26:19, 42:30, 62:50)


Body: Marečková 18, Zavázalová 13, Bura 12 - Šujanová 16, Stará 15, Bartáková 12, Kopecká 8, Sládková 7, Gill 6, Arsenič 2, fauly: 23:17, TH: 9/8:21/18, trojky: 5:4, 300 diváků, rozhodčí Vávrová, Kučírek, Ulrych. Stav série: 1:1.




 

Pozdní finiš KP