Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
Bronzový mečbol: KP TANY BRNO - Hradec Králové
+ FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Překazí KP hradecké oslavy?

K zisku 3. místa v ŽBL mají blízko hráčky Hradce Králové, které vedou v sérii nad KP 2:1 a v pořadí čtvrtém pátečním utkání mají výhodu domácího prostředí. Po roční pauze by si tak opět pověsily na krk ligový bronz a jistě mohutně slavily, naopak Brňanky by po loňském stříbru zůstaly bez cenného kovu čtvrté. Nicméně i bez šesti dlouhodobě zraněných opor se mohou pyšnit druhým místem v březnovém Final 4 ČP!


Utkání v hale Sokola na Eliščině nábřeží začne 19. dubna v 17:30 hod., pokud Jihomoravanky zvítězí, tak se bude hrát v úterý v Králově Poli (17:30). Družstvo KP odvracelo úspěšně za stavu 0:2 mečboly už v semifinále s Žabinami, takže s podobnou situací má zkušenosti a určitě se pokusí vrátit sérii k rozhodujcíí bitvě do haly Vodova! 


V naladěné a bouřící hradecké hale to nebude snadné, je třeba nenabízet soupeři lehké koše po bleskových brejcích (ve třech zápasech z nich Lvice vytěžily už 62 bodů). A důležité bude "přežít druhou čtvrtinu, kterou basketbalistky KP zatím vždy prohrály - celkově 42:60!). Opět se v každém případě čeká dramatická zápletka, která tak chybí v již rozehraném ligovém finále. 

Překazí KP hradecké oslavy?