Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

V lize bez medaile

Po loňském stříbru se v sezóně 2018/19 basketbalistky KP v lize medaile nedočkaly. Ve velikonočním čtvrtém duelu o 3. místo v Hradci Králové nezvládly úvod a i když ještě zápas zdramatizovaly, tak se z bronzu radoval domácí celek po vítězství 70:60 a 3:1 v sérii.


Nutno připomenout, že na marodce KP se od září do ledna objevilo 7 dlouhodobě zraněných hráček, přesto se podařilo vybojovat druhé místo v březnovém Final 4 ČP. Po vyřazení Slavie ve čtvrtfinále už tým závěr play off ŽBL nezvládl, byť děvčata příkladně bojovala.


Brňankám se série  s Lvicemi zkomplikovala po porážce ve třetím střetnutí v hale Vodova, potřebovaly tak v pátek v Hradci nutně vyhrát. Začátek čtvrtého duelu však zaspaly, prvních šest minut nedaly ani bod (13:0) a po 10 min. byl rozdíl ve skóre 18 bodů!


Ve druhé čtvrtině byl chvíli průběh přesně opačný, šestnáctibodovou šňůrou (26:24) se Moravanky dostaly zpět do zápasu. Pomohly čtyři rychlé trojky. Jenže přes Lvice se nepodařilo bodově převalit a ty odběhly do šatny s jedenáctibodovou kořistí.


Po změně stran Hradec bez větších problémů kontroloval náskok, poslední nápor KP přišel čtyři minuty před koncem, ale na víc než osmibodový rozdíl se dostat nepodařilo.


Hlasy trenérů


Romana Ptáčková, Hradec Králové: "Měly jsme skvělý nástup. Ale po trojkové smršti jsme dělaly individuální chyby a Brno se na nás také trojkami dotáhlo. Důležité bylo, že se nám dařil útočný doskok."


Martin Pospíšil: "Rozhodlo se v první čtvrtině. Potom nás stálo moc sil dotahování. Možná ještě důležitější příčinou porážky bylo, že jsme soupeři dovolili 19 útočných doskoků, z čehož vznikalo obrovské množství šancí."


Hradec Králové - KP Brno 70:60 (26:8, 41:30, 56:40)


Body: Marečková 17, Minarovičová 15, Klaudová 11 - Kopecká 13, Bartáková 11, Tarkovičová 9, Gill 8, Sládková a Stará 6, Oroszová 4, Šujanová 2, Arsenič 1, fauly: 19:18, TH: 17/13: 14/9, trojky: 9:7, 300 diváků, rozhodčí Hošek, Záruba a Peterková. Konečný stav série: 3:1.

V lize bez medaile