Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
Bronzový mečbol: KP TANY BRNO - Hradec Králové
+ FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Basketbalistky KP zahájily přípravu

Poslední čtvrtinu prázdnin prožijí basketbalistky KP Brno už v plné přípravě na sezonu 2019/20. Trénovat v pondělí začaly jak mládežnické kategorie pod vedením vedoucího SCM Róberta Siváka st., tak samozřejmě i ženy. Prozatím neúplný kádr s několika vybranými juniorkami a děvčaty z B družstva se tradičně sešel dopoledne na stadionu Pod Palackého vrchem s vedením klubu a pozměněným realizačním týmem.


Hráčky se proběhly po oválu pod dohledem tří nových tváří, kondičního trenéra Davida Neruda, asistenta Jakuba Nevrlého a zejména hlavního kouče áčka Dušana Medveckého, který se již operativně stačil přesunout do Brna!


Pokud jde o elitní kolektiv, tak se z avizovaných posil představila slovenská pivotka Lucia Hadačová. Obrovitá Kanaďanka Emily Potter se připojí až začátkem září, stejně jako další vysoká zaoceánská basketbalistka, která je těsně před podpisem smlouvy. Chybět bude zejména zkušená Edita Šujanové, která se rozhodla ukončit hráčskou kariéru, stejně jako Andrea Sládková, přerušit ze zdravotních důvodů ji momentálně musela Aneta Mainclová. 


Do Minsku se po vzájemné dohodě vrátila Lenka Bartáková, do Itálie odešla Sabína Oroszová, dále už v Králově Poli nepočítají ani se službami Reem Moussy, Dovilé Saurazaité, Jasmine Gill a Kristiny Arsenič. Jejich místa zaplní z marodky se vracející Gabriela Andělová, Sarah Beránková a Veronika Remenárová, přidají se tak k Evě Kopecké, Míše Staré, Stelle Tarkovičové a Lídě Dudáčkové, která má ale ještě volno po ME U20 v Klatovech. Otazník visí nad Bárou Holubovou, která začne od podzimu studovat v Praze.


Příprava bude v srpnu probíhat v hale Vodova a v okolních venkovních terénech, první přátelské zápasy jsou na programu v rámci Jersey Cupu na konci měsíce.

Basketbalistky KP zahájily přípravuBasketbalistky KP zahájily přípravuBasketbalistky KP zahájily přípravuBasketbalistky KP zahájily přípravuBasketbalistky KP zahájily přípravu