Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
16.4.2024 18:00 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
19.4. HK - KP TANY Brno, 21.4. KP TANY Brno - HK
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Rozjetý Hradec kraloval

Hradecké Lvice si v úvodu ŽBL pochutnaly na brněnských soustech. Nejprve udolaly Žabiny, ve středu si v hale Sokola smlsly na týmu KP. O jasném vítězství Východočešek 86:61 se rozhodlo už v úvodu, hostující basketbalistky se pak částečně vzpamatovaly, ale na rozjetého protivníka to nestačilo.


Na úvodní koš Potter odpověděly domácí hráčky dvanácti body v řadě a díky skvělé střelbě se dostaly v závěru první čtvrtiny do vedení 29:9. Pak se Královopolanky zlepšily v útoku, v obraně ale nedokázaly kontrovat a za poločas inkasovaly 52 bodů!


Družstvo KP se pokusilo o nápor ve třetí čtvrtině, dostalo se však jen na patnáctibodový rozdíl. Vzápětí přišla série domácích hráček, která zápas definitivně zlomila. Hostujícím basketbalistkám se nedařila střelba trojek (14,3%, Hradec 43,8%), Lvice doskočily i více míčů (41:35).


"Naše hráčky nebránily, dostaly za dvacet munut 52 bodů a Hradci umožnily předvádět jeho hru. Soupeř nás jasně přestřílel. Sice jsme po přestávce snížili, ale vzápětí dostali trojku. To nás zabilo. Hlavy byly dole a nebyla síla běhat s domácími. Když se nebrání, tak se nedá chytit v útoku," připomenul starou basketbalovou pravdu brněnský kouč Dušan Medvecký.   


Hradec Králové - KP Brno 86:61 (29:11, 52:33, 67:47)


Body: Kulichová a Marečková 16, Zavázalová 14-Potter 18 (12 doskoků), Kopecká 17, Green 6, Stará a Van Grinsven 5, Andělová a Beránková 4, Dudáčková 2, fauly: 16:22, TH: 19/13:18/12, trojky: 7:1!, rozhodčí Hecl, Křičková a Holubek, 300 diváků.

Rozjetý Hradec kraloval