Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Prodlouží KP sérii?

ŽBL o víkendu nabídne jen čtyři zápasy 5. kola. SBŠ Ostrava si ten svůj s Hradcem Králové odložila na 18. prosince kvůli účasti v EWBL. Do haly Vodova přijede v sobotu Slovanka MB. Soupeře ze středních Čech porazily Královopolanky ve 12 ligových zápasech za sebou. Naposledy na něj nestačily v březnu 2013 (64:73).


A kádry naznačují, že se rozdíl mezi oběma týmy spíše zvětšuje. Největší hvězdou Slovanky je veteránka Kateřina Mahlerová - Křížová, která v minulosti oblékala i královopolský dres. Spolu s cizinkami Omerbašičovou a Smelserovou tvoří zkušené jádro, které je doplněné nadějnými basketbalistkami.


V této sezoně Středočešky porazily zatím jen Trutnov, vyrovnané, byť nakonec neúšpěšné duely sehrály v Chomutově a doma s Ostravou. V neúplné tabulce jsou šesté, Brňanky si po výhře ve Strakonicích drží druhé místo.


V sobotu od 15:30 hod. tedy budou hráčky KP určitě favoritem. Nicméně ve středu ve Strakonících se přesvědčily, že ztráta koncentrace může zkomplikovat cestu za vítězstvím i v souboji s papírově lehčím protivníkem. Zápas se Slovankou bude poslední prověrkou před čtvrtečním vstupem do EuroCupu v polském Gorzowě.

Prodlouží KP sérii?