Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Slovanka nekladla odpor

Bez problémů si tým KP připsal v 5. kole ŽBL čtvrté vítězství, nad bezzubou Slovankou MB vyhrál 88:41. V ligové tabulce zůstávají hráčky z Králova Pole druhé.


Počáteční přetahovaná trvala jen chvílí, domácí děvčata převzala důrazně úlohu favorita po krásné akci Green - Potter na 6:3. Bodová sedmnáctibodová šňůra na 19:3 určila vývoj utkání. Nápor Brňanek vrcholil stavem 36:9, po prostřídání však už tak razantně rozdíl ve skóre ve prospěch KP nenarůstal.


Ani ve druhém poločase se obraz hry nezměnil, hostující basketbalistky svazoval respekt a v řadě útoků se ubránily vlastně samy. Měly pouze 24% střelbu z pole, nestíhaly pokrývat brněnské brejky (24:5 pro KP). Pro družstvo KP (bez Míši Staré) to zrovna velká prověrka před čtvrtečním startem EuroCupu v Gorzowě nebyla...


Hlasy trenérů


Ján Hricko, Slovanka: "Brno ukázalo svoji sílu hned od úvodu, předčilo nás fyzicky i basketbalově, byl problém se uvolnit pro míč. Měli jsme jen dobré momenty, ale ani druhý poločas pozitivní změnu nepřinesl."


Dušan Medvecký, KP: "Do zápasu jsme vstoupili dobře, agresivně, rychle se odskočilo na dvacet bodů. I střídající hráčky se přidaly svým výkonem a převáděli jsme obranu, kterou jsem chtěl hrát."


KP Brno - Slovanka MB 88:41 (25:8, 46:19, 69:32)


Body: Kopecká a Potter 13, Beránková 11, Dudáčková 10, van Grinsven a Hadačová 9, Andělová a Green 7, Remenárová 6, Tarkovičová 3 - Ondroušková 9, Malíková 8, Omerbašič 6, fauly: 16:20, TH: 25/17:16/9, trojky: 7:2, 350 diváků, rozhodčí Scholze, Peterková a Nehoda.

Slovanka nekladla odporSlovanka nekladla odporSlovanka nekladla odporSlovanka nekladla odporSlovanka nekladla odpor