Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

KP před EuroCupem

V zasedací místnosti haly Vodova dnes dopoledne proběhla tisková konference před vstupem basketbalistek KP Brno do druhé nejprestižnější evropské soutěže FIBA - EuroCupu women a hráčky si před zítřejším odjezdem do polského Gorzówa Wielkopolski neposledy zatrénovaly na domácí palubovce.


Do deseti čtyřčlenných základních skupin se probojovalo celkem 40 účastníků z 18 evropských zemí (ČR má jediného zástupce: KP Brno...!). Královopolanky byly ze třetího výkonostního koše vylosované do velice těžké, ale o to atraktivnější skupiny A (do vyřazovací části postupují první dva týmy přímo a 4 nejlepší z deseti třetích míst).


Představení soupeřů:


Botas SK Ankara (Turecko) – pravidelný účastník evropských pohárů (včetně Euroligy), v EuroCupu pravidelně postupuje do závěrečného play off (v roce 2012 až do semifinále). V letošní kvalifikaci o Euroligu byl překvapivě vyřazen polskou Arkou Gdyně. Favorit skupiny. Největší hvězdy: Fagbenle (V. Británie), Hollingsworth (Turecko) a K. Mitchel (USA/WNBA - 2. nejlepší střelkyně loňského Eurocupu s průměrem 25 b. na zápas)  


Enea Gorzow (polsko) – ambiciózní polský tým má také Euroligovou minulost, vloni v EuroCupu postoupil ze základní skupiny do play off, ve kterém byl v 1. kole vyřazen francouzským Lyonem. Spolufavorit skupiny. Největší hvězdy: Copper (USA/WNBA – 3. nejlepší střelkyně loňského EuroCupu), Maiga (Rusko) a Green (V. Británie)


Neve David Ramla (Izrael) – do třetice tým s Euroligovou minulostí, představil se i v Brně na Rosničce, vítěz EuroCupu 2011 s českou reprezentantkou K. Vaughnovou. Největší hvězdy: T. Mitchel (USA/WNBA), Krivačevič (Maďarsko) a Toure (Senegal)


I přesto, že je "Kénik" za posledních pět let druhý nejúspěšnější klub ŽBL, vítěz evropského poháru CEWL (2017) i Českého poháru (2018) a pravidelný účastník evropských soutěží, tak na první postup ze základní skupiny EuroCupu do play off stále čeká, ale s pomocí skvělých fanoušků a početných příznivců to může vyjít třeba zrovna tentokrát...


Jízdní řád je následující: 17.10. Gorzow – KP Brno (18:00), 23.10. KP Brno – Ankara (18:00), 31.10. Ramla – KP Brno (19:30), 6.11. KP Brno – Gorzow (17:00), 28.11. Ankara – KP Brno (19:00), 4.12. KP Brno - Ramla (19:10)


Kénik DO-TO-HO...!!!

KP před EuroCupemKP před EuroCupemKP před EuroCupemKP před EuroCupemKP před EuroCupem