Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Brno se těší na derby

Do šestého kola ŽBL se zapojí kompletní desítka celků a hlavní pozornost bude upřena do Brna, chystá se totiž první derby v této sezoně. Souboj Žabin a KP přišel o nálepku „velké derby“, Teamstore Brno se totiž do sezony nepřihlásil. V minulém ročníku svědčily bitvy mezi Žabinami a Královopolankami hostům, ti vyhráli pět ze sedmi utkání - včetně rozhodujícího pátého semifinále, v němž uspěly Žabiny.


KP si ve čtvrtek odvezl z haly ENEA Gorzów eurocupovou porážku 57:93 a zraněnou Evu Kopeckou navrch, Žabiny v CEWL rozebraly CSM Satu Mare 105:65. Pohoda by tedy měla být na straně týmu z Rosničky.  „V posledních třech letech byly naše vzájemné zápasy tím zajímavějším, co mohla ŽBL nabídnout. Tentokrát nás čeká relativně dost pozměněný kádr KP, od nového trenéra až přes čtyři nové hráčky, takže ta představa, co nás v neděli čeká, je o něco neurčitější," přiznal Jakub Gazda, asistent trenéra Žabin.


Všeobecně se očekává, že v zaplněné hale půjde o zajímavý a vyrovnaný duel, ve kterém budou rozhodovat detaily. "My se po méně šťastném vstupu do ŽBL v současné době vezeme na vítězné vlně šesti výher v ŽBL, EWBL a CEWL v řadě a určitě nemáme v plánu v neděli tuto sérii přerušovat,“ dodal J. Gazda.


Na protější lavičce bude prožívat svoje první brněnské derby Dušan Medvecký. "Nejsem zatížený předchozí rivalitou, beru to jako normální zápas s dobrým soupeřem." V neúplné ligové tabulce je celek KP druhý, Žabiny páté.


Utkání Žabiny - KP Brno se hraje v neděli 20. října od 17 hodin v Brně v hale Rosnička a jeho součástí bude i reportáž Tomáše Budky a štábu RENOMIA ŽBL, kterou lze sledovat na sociálních sítích i webu zenskybasket.cz.


 

Brno se těší na derby