Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Euroligový týden pro KP

Zápasy mezi Prahou a Brnem je zajímavé 7. kolo ŽBL. Slavia hostí Žabiny Brno a KP Brno si to rozdá v sobotu od 15:30 hod. s USK. V hale Vodova bude hrát v ligové tabulce druhý s prvním, obhájkyně titulu a vládkyně pod tuzemskými koši jsou ale velkým favoritem, o jeijch formě svědčí středeční euroligová výhra ve francouzském Bourges 93:64!


Celky USK a KP se střetly v sezoně 2017/18 ve finále ŽBL a pro KP bylo stříbro velkým úspěchem. Na jaře se kolektiv KP do finále nedostal a skončil čtvrtý. V aktuálním ročníku má USK problémy se sestavou, ale po příletu amerických posil Jones (Trtunovu nastřílela v minulém kole 40 b.) a Thomas se zdá, že síla Pražanek bude opět značná.


Pro KP Brno je to takový euroligový týden. Ve středu Jihomoravanky nestačily v rámci Eurocupu na ambiciózní turecký tým Botas SK (hrál euroligovou kvalifikaci) v poměru 63:88. A o tři dny později do jejich haly zamíří ještě kvaitnější soupeř. USK Praha totiž hájí pozici nejlepšího celku na kontinentu po neotřesitelných ruských gigantech UMMC Jekatěrinburg a Dynamu Kursk.


V královopolském dresu je nejistý start Evy Kopecké a Gabby Green (obě kotník). Z B týmu žen proto byla povolaná do přípravy s „áčkem“ Tereza Lančová. Je pravděpodobné, že trenér Medvecký využije širší rotaci, už ve středu odlétá brněnský tým do izraelské Ramly k dalšímu eurocupovému duelu. Skupina A se poněkud zamotala po čtvrteční výhře Ramly nad Gorzowem 71:70.


Proti USK chtějí hráčky KP předvést koncentrovaný výkon a favorita s řadou skvělých zahraničních basketbalistek (Ouviňa, Oblak, Thomas, Jones, Vukosavljevič- Ayayi, Režan) pozlobit.

Euroligový týden pro KPEuroligový týden pro KP