Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Rychlý úder obhájkyň titulu

Podle předpokladů vyhrály basketbalistky USK v Brně nad KP 109:57 a potvrdily svoji suverenitu v ŽBL. Zápas 7. kola byl rozhodntý už po první čtvrtině, potom obhájkyně titulu ubraly po prostřídání plyn a domácí tým mohl odehrát vyrovnanější partii.


Pražankám kladla při cestě na Moravu odpor ucpaná dálnice D1, musely přes Hradec Králové. Hvězdy USK to nerozhodilo a jejich nápor v úvodu byl drtivý. Bojácným hráčkám KP chyběla agresivita, snaha poprat se o každý míč a tak rozdíl rychle vystoupal na 24 bodů (10:34).


V dalším průběhu utkání se oslabené domácí družstvo (bez zraněných Green a Kopecké, nemocné van Grinsven) lepšilo, ale vysokou porážku se odvrátit nepodařilo. Značný rozdíl byl v poměrů bodů z vymezeného území (8:62) a z využitých druhých šancí (2:37). 


Hlasy trenérů


Ivan Beneš, asistent trenérky USK: "I přes vysoký rozdíl to byl pro nás dobrý zápas i příprava. Brno hrálo slušně, přinutilo nás k plnému výkonu. Doufám, že v lize asi v tomto ročníku neprohrajeme, největšími konkurenty jsou dvě Brna a Hradec."


Jakub Nevrlý, asistent trenéra KP: "Soupeř má svoji kvalitu, svým tlakem nás nutil ke zbytečným ztrátám. Bodově nám rychle utekl a to se pak těžko hraje."


KP Brno - USK Praha 57:109 (15:36, 28:63, 38:85)


Body: Andělová, Beránková (3 trojky, 50% úspěšnost) a Potter 13, Stará 9, Dudáčková 4, Remenárová 3, Hadačová 2 - Jones 28, Režan 17, Kat. Elhotová, Thomas a Vukosvljevič 11, fauly: 20:25, TH: 21/18:20/18, trojky: 7:3, rozhodčí Kapaňa, Křičková a Dombrovský, 300 diváků. 


 


 

Rychlý úder obhájkyň tituluRychlý úder obhájkyň tituluRychlý úder obhájkyň tituluRychlý úder obhájkyň tituluRychlý úder obhájkyň titulu