Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Úspěšná série KP pokračuje

Pro druhou porážku v tomto ročníku ŽBL si tým Hradce Králové přijel do Brna. V duelu druhého s třetím zvítězil celek KP zaslouženě 81:72, když drtivou část utkání byl ve vedení (37. min.). Soupeře ale položil na lopatky definitivně až 56 s před sirénou po trojce Green na 79:70. 


Domácí basketbalistky po slibném úvodu (20:11) ) nechaly Lvice nadechnout, po prostřídání se rozložila i brněnská obrana (31:33). Důležité bylo, že se podařilo odejít do šaten za nerozhodného stavu 35:35. Po změně stran už zase kralovala agresivní defenzíva KP (44:35) a z narůstajícího náskoku (60:46) žily Brňanky až do konce, Kaňkou byly 4 osobní chyby van Grinsven (zapsala si double za 14 b. a 10 doskoků), ale nizozemská pivotka střetnutí dohrála.


Naději v poslední čtvrtině držely Lvice trojkovou palbou (čtyři trefy během tří minut), na zvrat to však nestačilo. Družstvo KP tak (i přes 21 ztrát) prodloužilo vítěznou minisérii po reprezentační pauze v náročné kombinaci liga - EuroCup a udrželo se po 11. kole na druhé příčce tabulky. V tomto roce čeká děvčata KP ještě bitva v Praze na Slavi v sobotu 14.12., naladí se na ni spolu s trenéry v neděli večer při návštěvě muzikálu Mamma mia.


Hlasy trenérů


Dušan Medvecký, KP Brno: "Pěkný zápas pro diváky s výborným soupeřem, my jsme se také EuroCupem zvedli. Ze začátku jsme hráli moc dobře, ale v obraně jsme postupně polevili a dostali ve druhé čtvrtině 26 bodů. Po přestávce opět výborný start, přitvrdili jsme a odskočili na 14 bodů. Hradec nás chvíli dostal zónou do krize, ale i to se zvládlo a zkušeně to děvčata dohrála."


Romana Ptáčková, Hradec Králové: "První poločas naznačoval, že zápas by mohl být vyrovnaný až do posledních chvil. Absolutně jsme však nezvládli třetí čtvrtinu. Byli jsme pasivní v pohybu bez míče, Brno to vycítilo, přitlačilo, my dělali fatální chyby. Nedávali jsme tutovky z pod koše a zklamaly obě naše rozehrávačky. Bez nich s tak vyrovnaným protivníkem nelze uspět."


KP Brno - Hradec Králové 81:72 (15:9, 35:35, 60:46)


Body: Stará a van Grinsven 14, Andělová a Remenárová 13, Green 12, Kopecká 9, Potter, Beránková a Dudáčková 2 - Marečková 19, Kulichová 16, Minarovičová 14, fauly: 19:24, TH: 26/18:27/12, trojky: 5:8, rozhodčí Scholze, Perlík, Musil, 500 diváků.

Úspěšná série KP pokračujeÚspěšná série KP pokračujeÚspěšná série KP pokračujeÚspěšná série KP pokračujeÚspěšná série KP pokračuje