Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
Bronzový mečbol: KP TANY BRNO - Hradec Králové
+ FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Předvánoční souboj v Edenu

Dvanácté kolo Renomia ŽBL je natažené od pátku do neděle a bude poslední v roce 2019. Na programu jsou i dva souboje celků z první čtyřky, třetí hradecké Lvice hostí suverenní USK a čtvrtá Slavia přivítá druhé KP. Utkání v Edenu je šlágrem kola, Pražanky touží po odvetě za říjnový debakl v hale Vodova 56:82, byť v poločase vedly 37:35!


Slavia po nečekané ztrátě v Chomutově v úvodním kole už vyhrávala s kým papírově měla. Zdolala i Žabiny. Porážky sbírala pouze v duelech s elitou: Hradcem Králové, USK a KP. Trenérská dvojice Rešetár - Onuška se může opřít o české basketbalistky Mircovou, Hoškovou a Bakajsovou, srbskou dirigentku Čordu a vysokou nizozemskou pivotku van der Keijl, působí zde i bývalá hráčka KP Bára Holubová.


Hostující děvčata čeká v Edenu bouřlivé prostředí, v nedávné minulosti zde i několikrát klopýtly nebo jen těsně uspěly. V jarním čtvrtfinále play off družstvo KP zvítězilo 3:0, ale v Praze to opět nebyl jednoduchý zápas. Vyrovnaná bitva se čeká i v sobotu od 17 hodin. Doufejme, že Brňanky zužitkují zkušenosti z EuroCupu a naladí se na nadcházející vánoční svátky.  

Předvánoční souboj v Edenu