Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
Bronzový mečbol: KP TANY BRNO - Hradec Králové
+ FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Vydřené pohárové vítězství

Na postup do Final 4 ČP se basketbalistky KP v Ostravě pořádně nadřely. Nad celkem SBŠ vyhrály ve čtvrtfinále 78:62 zásluhou zlepšení v poslední desetiminutovce. Ještě ve 26.min. totiž domácí tým vedl 54:53. Favorizované Brňanky hodně povzbudila trojka Kopecké o desku v poslední sekundě třetí čtvrtiny! Turnaj Final 4 ČP se uskuteční 25. a 26. ledna v Kutně Hoře.


"Nedařilo se nám dlouho v obraně, svátky byly dlouhé a holky vypadly z tréninkového i zápasového rytmu. Dovolili jsme dobře hrajícímu soupeři otevřené střely a čekali zda se trefí - a dával. Dost jsme se trápili a ve druhém poločase jsme postup museli vybojovat," zhodnotil v domovské Ostravě pohárový zápas trenér KP Dušan Medvecký. 


SBŠ Ostrava - KP Brno 62:78 (17:23, 39:41, 56:61)


Body: Simpson 18, Dickey 15, Grbič a Markovič 9 - Andělová 14, Stará a Remenárová 12, Potter 11, Kopecká 10, Green 9, Hadačová a Beránková 5, fauly: 19:19, TH: 13/12:21/16, trojky: 8:6, rozhodčí Hošek, Zatloukal, Kovář, 50 diváků.

Vydřené pohárové vítězství