Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Stovka v jihočeském koši

Poprvé v novém roce se basketbalistky KP Brno představily v hale Vodova. Splnily roli favorita a ve 13. kole ŽBL porazily BK Strakonice 108:49. Stovku "trefila" Kanaďanka Emily Potter ve 37. min. (100:44). Stínem utkání je zranění domácí Kopecké v poslední minutě.


Po svižné první desetiminutovce ubraly Brňanky plyn, v tabulce poslední Jihočešky jednoduchými akcemi rozebíraly obranu KP a snížily na 33:22. Po přestávce se Brňanky už dalšího výpadku vyvarovaly, využívaly svoji výškovou převahu (z vymezeného území 54:12) a hezkými akcemi bavily sebe i fanoušky. 


Hlasy trenérů


Petr Martínek, Strakonice: "Citelně nám chyběly Galíčková, která je zpět v Žabinách, a Jeništová, ta necestovala kvůli mateřským povinnostem. Bylo vidět že jsme spolu dlouho nehrály, vázla spolupráce v útoku. Naopak Brno hrálo už s Ostravou v poháru, to mu pomohlo. Jsem rád, že máme KP za sebou a můžeme se připravovat na celky, se kterými lze bojovat vyrovnaně."


Jakub Nevrlý, asistent trenéra KP: "Náš úvod byl dobrý, ale holky nedokázaly udržet koncentraci po celý první poločas, Strakonice se rozehrály a chvíli držely krok. Hned po změně stran bylo však jasné, jak utkání dopadne." 


KP Brno - BK Strakonice - U19 Chance 108:49 (31:13, 46:28, 72:36)


Body: Stará 24 (trojky 8/6), Potter 19, Green 15 (11 doskoků, 8 zisků i asistencí), Dudáčková 14, Beránková 13, Andělová 8, Hadačová 6, Kopecká 5, Remenárová 4 - Fadrhonsová 13, Rosecká 11, Stiborová 7, fauly: 16:21, TH: 19/11:10/8, trojky: 11:9, rozhodčí Hecl, Hartig a Svoboda, 300 diváků.  

Stovka v jihočeském košiStovka v jihočeském košiStovka v jihočeském košiStovka v jihočeském košiStovka v jihočeském koši