Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Zpět na druhou příčku

Basketbalistky KP Brno bez zraněné Kopecké (kotník), nemocné Andělové (angína), v týdnu se zdravotními problémy laborujícími Tarkovičovou (nachlazení), Dudáčkovou (zablokovaná záda) a Hadačovou (bolavé zuby) vítězně zvládly závěrečné utkání 14. kola ŽBL v Mladé Boleslavi a vrátily se na druhé místo tabulky. Slovance chyběla dirigentka Bartoňová.


Brňanky kromě jednoho momentu (5:4) plnily roli favorita, šestnáctibodovou šňůru (7:29) rozhodly zápas. Ležérně ale odehrály třetí čtvrtinu (15:15), uragánem v poslední desetiminutovce však završily skóre na konečný 39 bodový rozdíl.


Hostující tým měl jen 11 ztrát, 23 asistencí svědčí o pěkných kombinacích KP, vypovídající je i poměr bodů z brejků (0:15). Domácí družstvo nejvíce zaujalo tím, že nastoupilo v podobných zelených dresech jako soupeř a muselo si tak trička, stejně jako v nedávné minulosti, obrátit naruby...


Svoji 2,5 minutovou premiéru mezi ženskou elitou okořenila dvěma body juniorka KP Jedovnická, která se k brněnské výpravě připojila cestou z vítězného prvoligového utkání královopolské zálohy v Jablonci nad Nisou...!


"Ze zápasu jsem měl vzhledem k marodce obavy. Ale průběh byl jednoznačný od začátku do konce. Našim hráčkàm patří poděkování za zodpovědný přístup," zhodnotil střetnutí trenér KP Dušan Medvecký.


Slovanka MB - KP Brno 40:79 (7:18, 16:39, 31:54)


Body: Ondroušková a Williams 10, Malíková 6 - Stará 21, Potter 14 (14 doskoků), Remenárová 10, Tarkovičová 9, Dudáčková 8, Beránková 7, Green a Hadačová 4, Jedovnická 2. Fauly: 19:12, TH: 6/5:12/12, trojky: 5:5, 50 diváků, rozhodčí Vávrová, Peterková a Scholzová. 

Podrobné statistiky - ZDE: https://www.fibalivestats.com/u/CBFFE/1479966/bs.html

Zpět na druhou příčku