Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Koncovka pro Žabiny

Jen 114 bodů padlo v brněnském derby pod ženskými koši. To svědčí o úpornosti bitvy mezi KP a Žabinami, po čtyřiceti minutách se radoval hostující tým po výsledku 59:55. Domácím basketbalistkám se tedy nepodařila odveta za nedávnou semifinalovou prohru v Kutné Hoře, ale v tabulce ŽBL zůstávají po 15. kolech před Žabinami, jsou druhé a jejich městský rival čtvrtý. 


Úvod vyšel KP skvěle (16:8), jenže soupeř má dirigentku Záplatovou, která dvěma trojkama vyrovnala na 22:22, na oblouku byla k nezastavení, košem a další trojkou poslala Žabiny do vedení (25:27). Až šestibodový náskok (28:34) hostujícímu týmu nevydržel a v podstatě byl druhý poločas otevřenou záležitostí. 


Bitva v bouřlivém prostředí náhradní staré haly Vodova pokračovala i po přestávce, když se v defenzivní podívané ani jeden z kolektivů nedokázal dostatečně prosadit. Královopolankám vyšel výborně přelom třetí a čtvrté čtvrtiny a šest minut před koncem poslala Míša Stará svůj tým do čtyřbodového vedení 51:47. V tu chvíli však zavřely Žabiny svou obrannou polovinu a bod po bodu otáčely skóre. Srovnala přes hlavu Křivánková a potom ukázala pevné nervy při sedmi šestkách za sebou Adamcová - derby tak definitivně rozhodla.


O vyrovnanosti šlágru ŽBL svědčí to, že družstvo KP bylo ve vedení přes 17 minut, Žabiny patnáct a soupeři se osmkrát vystřídali ve vedení... Domácím hodně ublížilo 15 často zbytečných ztrát ve druhém poločase!


Hlasy trenérů


Viktor Pruša, Žabiny: "Zápas měl stejný scénář jako semifinále poháru. Měl jsem obavy z našeho náročného programu, byli jsme v týdnu tři dny v Belgii. Obával  jsem se, že nemusíme zvládnout vyrovnanou koncovku, ale smekám před holkama. Porazili jsme vyspělého soupeře, přitom nám to nepadalo z dálky, měli jsme jen 18% úspěšnost trojek." 


Dušan Medvecký, KP: "Jsem zklamaný, prohráli jsme svojí nedisciplinovaností. Když jsme ve druhé půli vedli, tak jsme potom míče dávali do rukou Žabinám a hráli zbytečně individualisticky. Obrana byla dobrá, ale tragický byl útok." 


 


KP Brno - Žabiny 55:59 (18:14, 34:36, 44:47)


Body: Stará 13, Potter 11, Green 10, Andělová 7, van Grinsven 5, Tarkovičová 3, Remenárová, Kopecká a Beránková 2 - Záplatová 17, Matuzonyté 14, Zohnová 8, fauly: 21:21, TH: 25/19:13/11, trojky: 2:4, rozhodčí Scholze, Kubiš, Dombrovský, 850 diváků. 

Koncovka pro ŽabinyKoncovka pro ŽabinyKoncovka pro ŽabinyKoncovka pro ŽabinyKoncovka pro Žabiny