Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Daleká cesta žákyň KP

Druhý únorový víkend se z basketbalových družstev KP Brno představí doma pouze minižákyně U11, které čekají ve staré hale Vodova v sobotu první kvalifikační souboje v rámci OP o NF, v 9 a 11 hod. se utkají se Žabinami. V celostátních soutěžích vyrážejí k důležitým zápasům celky U15 a U19 do západních Čech, Prahy a východních Čech.


Starší žákyně mají před sebou dlouhý "výlet", v extralize bojují v sobotu v Plzni s DBAK (16:45), potom se přesouvají do Karlových Varů (neděle, 10), výhrami by posílily naději na start na MČR (prvních osm z extraligy). Aktuálně jsou ve vyrovnané tabulce jedenácté, od pátých H. Počernic je však dělí jedno vítězství.


Těžkou úlohu mají juniorky KP. V tabulce extraligy jsou jedenácté, proti třetímu USK chtějí pod premiérovou taktovkou trenéra Dušana Medveckého v sobotu (13) překvapit, v neděli je čeká duel se sedmými Pardubicemi (10), na které ztrácejí 2 body.


Ženy KP mají o víkendu volno, hraje se totiž celosvětová olympijská kvalifikace a v rámci reprezentační přestávky byly do přípravy se slovenskou reprezentací povolány Remenárová s Tarkovičovou (Hadačová je v roli náhradníka). V akci budou až ve středu 12.2., kde se v SH Královka střetne suverení lídr ŽBL USK Praha s druhým Královým Polem od 18 hodin.

Daleká cesta žákyň KP