Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Ostrava přiveze střelkyni

RENOMIA ŽBL má před sebou už pouze dvě kola dlouhodobé části, od 26.2. startuje nadstavba. V 17. kole tým KP přivítá v sobotu od 15:30 Ostravu, utká se tedy v tabulce třetí se sedmým a Brňanky jsou velkým favoritem. V listopadu vyhrály na severu Moravy 84:65 a v lednu v rámci ČP 78:62.


Ostravské vedení v průběhu sezony míchá se sestavou a hodně spoléhá na cizinky, tahouny týmu jsou střelkyně Dickey (druhá nejlepší v ŽBL s průměrem 18 b.), pivotka Markovič, rozehrávačka Simpson, Srbka Grbič, novou tváří je Američanka Cloninger. Ve středu hráčky SBŠ porazily Trutnov 83:73, v sezoně se ještě zapojily do mezinárodních soutěží EWBL (vypadly ve čtvrfinále) a CEWL.


Družstvo KP má s Ostravou v nejvyšší soutěži jasně aktivní bilanci, z jedenácti vzájemných duelů od roku 2014 ani jednou neklopýtlo! Zajímavý bude souboj dvou kanonýrek z dálky, domácí Míša Stará v lize trefila už 39 trojek při parádní úspěšnosti 46,4%, Američanka Sara Dickey o jednu méně při 37% úspěšnosti!


Střetnutí KP - SBŠ Ostrava se hraje v sobotu od 15:30 v nové hale Vodova, v předzápase od 12:30 nastoupí kadetky KP v extralize proti vedoucí Slovance (12:30), v neděli hrají s Chomutovem (9:45).

Ostrava přiveze střelkyni