Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
Bronzový mečbol: KP TANY BRNO - Hradec Králové
+ FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Nadstavbu odstartuje derby

V RENOMIA ŽBL přituhuje, na právě skončenou základní část od středy 26.2. navazují nadstavbové skupiny. Půjde v podstatě o novou soutěž, utkají se tabulkoví sousedi z horních a spodních pater, líně plynoucí ligový potůček se rázem změní v dravou řeku!


V nadstavbě A se střetnou dvoukolově po 18. kole druhý Hradec Králové, třetí KP, čtvrté Žabiny a pátá Slavie. Tedy všechno kandidáti na dvě medaile, když suverén RENOMIA ŽBL celek USK (jako vítěz základní části postupuje do play off přímo a zahraje si proti osmému v pořadí) má už tradičně políčeno na zlato. V nadsatvbě B hrají družstva z 6. - 10. místa jednokolově, první dva jdou do play off.


Hned v úvodu skupiny A je na programu atraktivní brněnské derby, tentokrát v nové hale Vodova (středa 17:30). Nedávno 1. února se na stejné adrese, ale ve staré hale, radovaly Žabiny po vítězství  59:55.  V říjnu zase loupil na Rosničce tým KP - v prodloužení vyhrál 83:73. Další drama se odehrálo v lednovém semifinále ČP v Kutné Hoře, kde se Žabiny výhrou 82:71 odrazily k zisku trofeje. 


"K předchozím soubojům s Žabinami se nebudu vracet. V minulých týdnech jsme dobře potrénovali, jsme až na malé výjimky zdraví, pohodu se pokusíme přenést do derby i play off. V sobotu jsme zvítězili vysoko v Chomutově, ale srovnávat utkání s Levharticemi a nastávajícím s Žabinami nejde," připomenul kouč KP Dušan Medvecký, který vnímá novou nadstavbovou část ligy pozitivně. "Je to šest utkání s kvalitními soupeři, na rozdíl od podzimu absolvujeme už jen jednu soutěž a zrychlený systém středa - sobota nám může vyhovovat."


I děvčata KP cítí, že nastává rozhodující fáze sezony. "Máme na to získat medaili! Podmínkou je, že se plně soustředíme na každý zápas, nepolevíme v agresivní obraně a budem rychlí při přechodu do útoku. Nečeká nás už žádný lehký protivník a to je výzva, která nás požene za úspěchem," věří kanadská pivotka Emily Potter.


Více informací o nadstavbě a mediální výstupy před brněnským derby - ZDE: http://www.zenskybasket.cz/clanky/jaky-je-system-nadstavby.html, ZDE: https://brnensky.denik.cz/ostatni_region/derby-basketbal-zabiny-kp-brno.html a ZDE: https://www.idnes.cz/sport/basket/kp-brno-zabiny-pred-nadstavba.A200225_100655_sport-basket_rou


Permanentní vstupenky KP Brno na letošní sezonu ŽBL platí po skončení základní části soutěže všem jejich držitelům i na nadstavbovou část a play off - Kénik DO-TO-HO...!!!

Nadstavbu odstartuje derbyNadstavbu odstartuje derbyNadstavbu odstartuje derby