CHANCE ŽBL
Nejbližší domácí utkání
2023/2024
3. místo KP TANY BRNO
Holky, trenéři, partneři a fanoušci DĚKUJEM…!!!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Žabinám pomohla šňůra

Vstup do nadstavbové skupiny A ŽBL se hráčkám KP nepovedl. Bez náhle zdravotně indisponované pivotky Potter prohrály v brněnském derby s Žabinami 60:72, když doplatily na špatnou střelbu z pole (28,4%, trojky 18/1) i podprůměrné šestky (61,8%). V tabulce jsou Brňanky druhé za Hradcem Králové, třetí Žabiny se však už přiblížily na jeden bod. 


První čtvrtina byla ještě vyrovnaná (průběžně 13:11), Žabiny spoléhaly na Záplatovou (12 bodů). A když se k ní přidaly ve druhé desetiminutovce i spoluhráčky, tak svítil na tabuli stav 22:38 - po čtrnáctibodové šňůře hostujícího týmu. Domácím (bez zraněné pivotky Potter) odešla střelba z pole, což se promítlo do poločasového skóre 26:40.


Po změně stran očekávaný nápor KP nepřišel, naopak soupeř měl utkání pod kontrolou (37:64). Až v závěru domácí družstvo našlo recept na důslednou obranu Žabin, ale na víc jak úpravu výsledku to nestačilo. Hostům neublížilo ani 22 ztrát.


Hlasy trenérů


Dušan Medvecký, KP Brno: "Nechali jsme rozehrát Záplatovou, soupeř naopak ubránil naši Míšu Starou. To byl rozdílový moment první půle. Ve třetí čtvrtině pokračovalo naše trápení, až když bylo rozhodnuto, tak jsme kosmeticky výsledek korigovali. Jsem zklamaný, ale když máme 18/1 trojky, tak nejde vyhrát."


Viktor Pruša, Žabiny: "Pro nás to byl z pohledu umístění v nadstavbě existenční zápas. Dlouho jsme byli na koni, při vysokém vedení jsme však byli zbrklí. Královo Pole přitvrdilo, začala se kouskovat hra. My jsme znervózněli, byl z toho nepěkný závěr. Ale z vítězství máme radost."


KP Brno - BK Žabiny 60:72 (17:22, 26:40, 33:56)


Body: Andělová 14, van Grinsven 10, Stará 9, Green a Hadačová 8, Kopecká 7, Remenárová 3, Beránková 1 - Záplatová 18, Galíčková 10, Stoupalová 9, fauly: 25:25, TH: 34/21:24/20, trojky: 1:6, rozhodčí Pokorný, Zatloukal a Kovačovič, 700 diváků.

Žabinám pomohla šňůraŽabinám pomohla šňůraŽabinám pomohla šňůraŽabinám pomohla šňůraŽabinám pomohla šňůra