CHANCE ŽBL
Nejbližší domácí utkání
2023/2024
3. místo KP TANY BRNO
Holky, trenéři, partneři a fanoušci DĚKUJEM…!!!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

V derby září hosté

Čtvrté kolo nadstavby skupiny A může být rozhodující pro určení pořadí pro play off RENOMIA ŽBL. Žabiny mají v sobotním derby pod Špilberkem (17) poslední šanci k přeskočení městského rivala - a potom se musí spoléhat na pomoc Hradce Králové a Slavie, tedy dalších soupeřů KP.


Družstvo KP vyrazí přes kopec do Žabovřesk až na jednu výjimku kompletní, na lavičce zůstane zraněná Renáta Březinová, hrát by však měly Sarah Beránková i Emily Potter. Ta už nastoupila ve středu proti Slavii.


Jde o pátý vzájemný duel v tomto ročníku tuzemských soutěží, zatím v lize vyhrávají hosté! V říjnu v hale Rosnička KP 83:72 po prodloužení, v únoru v halách Vodova zase Žabiny 59:55 a 72:60! Na řadě je tedy celek KP! Na neutrální půdě v Kutné Hoře byly v semifinále ČP šťastnější v derby Žabiny. 


Ve středu ve 3. kole prohrály Žabiny s Hradcem Králové o bod 57:58, naopak Královo Pole smetlo Slavii 95:61. Což ale pro sobotní střetnutí v podstatě nic nenaznačuje. Předpokládá se další vyrovnaná bitva, která určitě dostane fanoušky do varu. Hráčky se dokonale znají a brněnské derby mohou rozhodnout maličkosti.  


Třeba i to, že opora KP Míša Stará může v hale Rosnička dosáhnout hranice 3000 ligových bodů! A to při její aktuální střelecké formě nemusí být nereálné... Týmu by se jejich minimálně 17 bodů náramně hodilo!

V derby září hosté