Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Lvice vyhrály nadstavbu

Družstva KP Brno a Hradce Králové se patrně střetnou v semifinále RENOMIA ŽBL. Vzájemný souboj v 5. kole nadstavby A určoval, kdo bude mít výhodu domácího prostředí v prvním, třetím a případně pátém zápase. Vzhledem k šíření koronaviru COVID -19 a přijatým opatřením se hrálo bez diváků, tým KP bez svých přiznivců prohrál s Lvicemi 65:88.


V tabulce nadstavby skončí Brňanky druhé, Hradec Králové je jistě první, ale v play off se ještě před něj zařadí obhájkyně titulu z USK, které měly v této části ligy volno. V sobotu by mělo Královo Pole zakončit nadstavbu v Praze, ale Slavia ve středu nepřijela k zápasu do Žabin a avizuje, že nepovažuje mimořádná opatření ministerstva zdravotnictví za dostatečná a nebude nutit v lize hráčky nastupovat. Spodní skupinu nadstavby vyhraje určitě Ostrava, která se tedy jako šestá v pořadí utká od 18.3. ve čtvrtfinále play off s KP!


V úvodu střetnutí v hale Vodova si na prázdné hlediště oba týmy zvykaly, zatímco Lvice našly rychle přesnou mušku, hráčky KP zůstaly na úspěšnosti z pole 26,6%. Body naskakovaly jen na straně Hradce, rozklížená defenzíva KP nabízela snadné pozice a po nevídané 27 bodové šňůře svítil na tabuli stav 9:39!


V závěru druhé čtvrtiny se Brňanky vzpamatovaly (22:39), ale do tvrdé reality je vrátila trojkou Klaudová a 16 bodové manko po 20 minutách nevěstilo nic dobrého.


Po změně stran si Lvice hlídaly svoji cennou kořist, domácí basketbalistky měly několik světlých okamžiků, jenže soupeř vždy rychle odpověděl a tak ani nemohlo dojít k výsledkovému zvratu. Hostující celek se blýskl 48% střelbou z pole, dominoval pod košem (doskoky 35:47, body z vymezeného území 30:52), hrál i pestřeji (asistence 7:15).


Hlasy trenérů


Dušan Medvecký, KP: "Hráčky k utkání přistoupily jako k přáteláku. Hradec hrál výborně, dal nám co se do nás vlezlo. Umožnili jsme mu to špatným výkonem."


Romana Ptáčková, Hradec Králové: "Od začátku jsme byly maximálně produktivní, to nám dodalo sebevědomí. Brno znervóznělo, když neproměňovalo své šance. S náskokem logicky přišlo naše uvolnění, domácí basketbalistky sice snížily, ale zodpovědným výkonem jsme jim víc nedovolily."


KP Brno - Hradec Králové 65:88 (9:21, 28:44, 44:62)


Body: van Grinsven 15, Andělová 12, Hadačová 10, Kopecká 7, Green a Stará 6, Potter 5, Beránková 3, Dudáčková 1 - Minarovičová 15, Effangová 14, Klaudová 13, fauly: 15:20, TH: 22/15:10/9, trojky: 4:7, rozhodčí Vávrová, Linhart, Petrák. Hráno bez diváků...

Lvice vyhrály nadstavbu