Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
16.4.2024 18:00 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
19.4. HK - KP TANY Brno, 21.4. KP TANY Brno - HK
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Liga skončila, ženy KP jsou třetí

Exekutiva AŽLK spolu se sportovním ředitelem ŽBL a po konzultaci se všemi kluby Renomia Ženské basketbalové ligy navrhla výboru ČBF schválit ukončení ročníku 2019/2020 k 13. březnu. Návrh byl učiněn v souvislosti s vyhlášením stavu nouze vládou ČR, kdy minimálně dalších 30 dnů nelze kvůli pandemii koronaviru organizovat akce s účastí vyšší než 30 osob a jsou uzavřena sportoviště. Výbor ČBF následně ukončení ligy schválil.


Konečné pořadí je stanoveno po odehrání základní části Renomia ŽBL, mistrem republiky se tak stává družstvo USK Praha, do případné baráže bude zařazen celek Strakonic. Na druhém místě skončil Sokol Hradec Králové, třetí je tým KP Brno, Královopolanky si proti loňsku polepšily o jednu příčku. Třetí místo vybojovaly i z Final 4 ČP, tedy mají za sebou bronzovou sezónu i s třemi výhrami z podzimního EuroCupu. Další pořadí: 4. Žabiny, 5. Slavia, 6. Ostrava, 7. Chomutov, 8. Trutnov, 9. Slovanka, 10. Strakonice.


"Nemáme pochopitelně z této situace žádnou radost, nicméně jsme přesvědčeni, že rozhodnutí o ukončení soutěže je tím nejlepším možným řešením současného stavu. Přejeme všem hráčkám a dalším aktérům především pevné zdraví," řekl guvernér ŽBL ing. Daniel Kurucz.

Liga skončila, ženy KP jsou třetí