CHANCE ŽBL
Nejbližší domácí utkání
2023/2024
3. místo KP TANY BRNO
Holky, trenéři, partneři a fanoušci DĚKUJEM…!!!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

ŽBL začne 26. září!

Na středečním zasedání AŽLK, tedy orgánu řídícího Renomia ŽBL, bylo rozhodnuto, že nový ročník nejvyšší soutěže pod ženskými koši začne 26. září 2020. V termínové listině jsou dva reprezentační bloky v listopadu a únoru.


Po základní osmnáctikolové části bude liga rozdělena na dvě skupiny A1 (dvojkolově 1.-4. tým) a A2 (jednokolově 5.-10 celek), obhájkyně prvenství z USK se oproti minulé sezoně nadstavby zúčastní! Play off v klasickém formátu prvních osmi začne na konci března. Final 4 Českého poháru se uskuteční 29. a 30.ledna 2021.


Zpestřením sezony kromě evropských pohárů (Euroliga - USK, EuroCup - KP Brno) bude nově Československý pohár. Podle revolučního návrhu by se měl uskutečnit mezi vánocemi a Silvestrem jako Final 8 s kvartetem týmů z ČR (podle umístění po 9. kole) a SR. Novinkou bude logo Renomia ŽBL, které vychází z nové grafické úpravy ČBF, slavnostně bude odtajněno v závěru července.

ŽBL začne 26. září!