Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
16.4.2024 18:00 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
19.4. HK - KP TANY Brno, 21.4. KP TANY Brno - HK
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

KP opět na východ!

Do nového ročníku EuroCupu basketbalistek se přihlásilo 33 týmů (plus přibudou dva poražení z euroligové kvalifikace, tedy celkem 35), což je méně než v minulosti. Příčinou jsou zřejmě starosti plynoucí z pandemie Covid 19. Česko bude reprezentovat opět jenom jeden tuzemský zástupce - KP BRNO... (stejně jako USK v Eurolize).


V osmi čtyřčlenných skupinách bude bojovat 32 družstev (KP je nasazené, tři vzejdou z kvalifikace). Královopolanky budou hrát stejně jako vloni ve "východní" Konferenci 1, zase se můžou střetnout s izraelskou Ramlou či polským Gorzowem, dále s pěticí tureckých gigantů nebo s jedním z poražených z euroligové kvalifikace (Miskolc/Izmit), dva zástupce má Rusko (MBA a Spartak Moskva), tři Maďarsko (Gyor, Szekszard, Cegléd), po jednom Švédsko (Umea) a Ukrajina (Prometey).


Losování se uskuteční 17.8. v Mnichově, FIBA Europe rozhodne 1. září o variantách, jak a kdy evropské soutěže na podzim začnou.

KP opět na východ!