Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

KP rozšiřuje realizační týmy

S přibývajícím počtem mladých basketbalistek a přihlášených královopolských družstev do soutěží se také rozšiřuje počet mládežnických trenérů KP Brno.


Realizační tým Sportovního centra i Sportovního střediska mládeže doplnil slovenský trenér a student Ekonomické fakulty Masarykovy univerzity v Brně - Patrik Šuster. Dvaadvacetiletý bývalý hráč (v kadetech mistr Slovenska) a mládežnický trenér BK Iskra Svit bude spolupracovat u více královopolských kategorií a jako hlavní trenér se ujme obou nově přihlášených celků (U15 B a U17 B).


V rámci SCM se od soustředění v Šumperku navíc zapojí na výpomoc i bývalá hráčka ŽBL - Gabriela Burzová. Šestadvacetiletá absolventka Fakulty sportovních studií MU se po dodělání trenérské licence stane oficiální asistentkou mládeže a počítá se také s jejím zapojením u B-týmu žen.


Jinak zůstává trenérské obsazení v mládežnických kategoriích (i přes přibývající mateřské povinnosti...) stejně jako u A-týmu žen nezměněno: vedoucí SCM - R. Sivák st., vedoucí SpS - M. Stehlíková (Šívrová), trenéři D. Medvecký, J. Nevrlý, L. Zítková, R. Sivák ml., M. Kozinová (Šívrová), K. Jandová, E. Šujanová.


Novinkou je stálé angažování vystudovaného sportovního a rekondičního maséra Lukáše Skoumala (Peter Milčák bude i nadále působit na občasnou výpomoc), který mimo sportovní a klasickou masáž prošel také kurzy na thajskou (3 roky praxe v cizině, z toho část přímo v Asii...), reflexní, havajskou a spoustu dalších masáží. První jeho "klientkou" byla Kája Fadrhonsová, ale první zatěžkávací zkouška ho čeká společně s kondičním trenérem Davidem Nerudem až na právě probíhajícím soustředění ve Skryjích, kde mají na starosti 21 žen a juniorek...!

KP rozšiřuje realizační týmyKP rozšiřuje realizační týmyKP rozšiřuje realizační týmyKP rozšiřuje realizační týmyKP rozšiřuje realizační týmy