Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Ohlasy na mnichovský los

Po pondělním losu EuroCupu se hráčky i vedení KP shodli na tom, že soupeři ve skupině D nejsou úplně podle představ, ale ani to není žádná katastrofa.


"Nechtěli jsme Gorzow," sdělila kapitánka Brňanek Sarah Beránková. "Ale na druhopu stranu jsme je jednou porazily, víme jak na ně. Rusko je pro nás novou eurocupovou destinací, neznámý je i turecký celek, který bude asi spoléhat na Američanky pokud je budou mít k dispozici. EuroCup je něco jiného než česká liga, musíme se připravit na rychlejší a dynamičtější basketbal."


Speciálně na polského zástupce se naopak těší Kateřina Zohnová, nová posila KP. "V Gorzowě jsem začínala svoji zahraniční kariéru. Nyní jsem v Králově Poli, poznávám nové lidi, nový tým, doufám, že se nám bude dařit." 


"Těžko odhadnout síly jednotlivých týmů, v Rusku jsem už kdysi dávno hrála ještě s Ružomberkem, ráda se tam podívám znovu, v Turecku se snad v listopadu zahřejeme. U Gorzowa bude záležet jak se změní jeho kádr. Los mohl být lepší - myslím, že jsme mohly dostat některý z maďarských klubů - ale i horší," svěřila se slovenská reprezentantka Veronika Remenárová.


Bedlivě sledoval akt v mnichovském Hilton Airport hotelu trenér KP Dušan Medvecký. "Přál jsem si Rusky, turecký tým a Maďarky. Máme MBA Moskva a Elazig, jeden tip mi nevyšel, jsem však spokojený. Obměnili jsme kádr, nevíme co se stane v době covidu se zahraničními hráčkami, máme proto náhradní variantu. Budem bojovat, i když navázat na loňské eurocupové výsledky bude těžké. V každém případě to však bude dobrá zkušenost pro naše mladá děvčata."


"V rámci vedení jsme s losem legislativně i ekonomicky spokojeni tak napůl. MBA Moskva by za normálních okolností byla tahákem... Do Gorzowa jsme se podruhé trmácet nechtěli, ale vzhledem k celosvětové situaci je to nejméně problémový soupeř. Turecký Elazig ležící směrem k arménským hranicím by byl náročný na organizaci i bez covidu...," shrnul z jiného úhlu pohledu pondělní los generální manažer KP Brno Richard Foltýn, který společně s Lídou Dudáčkovou, Anetkou Škápíkovou a Petrem Mullerem ovládli celoklubovou tipovací soutěž na vylosované soupeře.


Průběh losování EuroCupu zaznamenával a autentické rozhovory pořizoval také štáb České televize, reportáže byly zařazeny do zpravodajských relací ČT již během dne, ale společně s losem Euroligy se dnešní dění z haly Vodova objevilo i na závěr hlavní sportovní relace "jedničky" Branky-body-vteřiny... - ZDE: https://sport.ceskatelevize.cz/clanek/basketbal/evropska-liga-basketbalistek-je-rozlosovana-usk-cekaji-kursk-ci-fenerbahce/5f3a4d5e3d136f1e23ec1947

Ohlasy na mnichovský losOhlasy na mnichovský losOhlasy na mnichovský losOhlasy na mnichovský losOhlasy na mnichovský los