Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Levhartice zlomil obrat

I druhý zápas po koronavirové pauze mají za sebou úspěšně basketbalistky KP Brno. V 6.kole RENOMIA ŽBL vyhrály v pátek v Chomutově 88:61 a připsaly si čtvrtý úspěch v letošním ročníku.


Přitom domácí celek (bez Satoranské) do utkání vstoupil velmi dobře a vedl nejenom po většinu první čtvrtiny, ale i do páté minuty druhého období až o sedm bodů (29:22). Brňanky se dlouho spíše hledaly a ementálová obrana připomínala první poločas úterního střetnutí se Slovankou. Naštěstí v ofenzívě zabraly Remenárová a Zohnová a Moravanky ještě do přestávky otočily skóre.


Na devětadvacetibodovou druhou čtvrtinu navázaly Brňanky po přestávce 24 body ve třetí čtvrtině a už ve 24. min. (37:57) zlomily odpor Levhartic. V závěru tak už mohly v klidu dohrávat a šetřit síly na další duely. Chomutov doplatil na 25 ztrát, výšková převaha KP se promítla do 60 bodů z vymezeného území a 45 doskoků!


"Po dlouhé cestě jsme začali s menší energií a soupeř to vycítil. Bylo dobře, že jsme se chytili v útoku a domácím víc nedovolili. V šatně o přestávce jsme se pozitivně naladili a fantastickým nástupem do druhého poločasu rozhodli zápas," chválil svá děvčata brněnský kouč Dušan Medvecký.


Levhartice Chomutov - KP Brno 61:88 (19:16, 37:45, 49:69)


Body: Kučerová 15, Krejzová 13, Bartoňová 12 - Remenárová 21, Zohnová 15, Page 14, Hadačová 10, Kopecká, Hynková a Potter 6, Beránková 5, Dudáčková 3, Fadrhonsová 2. Fauly: 18:15, TH: 11/8:17:11, trojky: 7:3, rozhodčí Peterková, Musil a Neuman, bez diváků.

Levhartice zlomil obratLevhartice zlomil obratLevhartice zlomil obratLevhartice zlomil obratLevhartice zlomil obrat