Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Slavia se třemi reprezentantkami

Tři dny po souboji s hradeckými Lvicemi čeká na basketbalitky KP další oříšek. V sobotu se Brňanky představí v pražském Edenu, kde na ně budou čekat v 8. kole RENOMIA ŽBL hráčky Slavie (17). Ty jsou povzbuzeny středeční výhrou v Trutnově 82:79, v tabulce jsou čtvrté před pátým Královým Polem.


Trenérská dvojice Rešetár-Onuška vsadila na rozdíl od minulosti na české hráčky (v kádru jsou ještě i Slovenky) a zdá se, že družstvo zatím papírově "šlape". Pražanky porazily Slovanku, Chomutov, Ostravu a Trutnov, prohrály s favority Hradcem Králové (byť po bitvě) a USK. 


Trojici aktuálních reprezentantek ČR (bývalé brněnské basketbalistky Bartáková a Holubová plus Mircová) doplňují v základní rotaci nejčastěji Bakajsová, Opočenská a Hošková. Zejména rozehrávačka Lenka Bartáková řádí, je nejlepší střelkyní ligy s průměrem 18,2 b. a také má nejvíce asistencí 7,2! Udržet ji hluboko pod těmito čísly může být v sobotu z pohledu děvčat KP docela stěžejní. Stejně jako poučení z nevydařeného utkání s Hradcem.


V minulé sezoně se oba celky střetly čtyřikrát, vždy úspěšné byly Moravanky a to i včetně "nezapomenutelného" zápasu o bronz na F4 ČP (107:50), kdy Slavia dohrávala ve dvojici bez vyfaulovaných hráček. V sobotu se však očekává mnohem vyrovnanější duel, byť stále bez diváků, ale alespoň na tvcom.cz. 

Slavia se třemi reprezentantkami