Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Hřejivá výhra ve studeném Edenu

Zřejmě nejlepší podzimní výkon předvedly basketbalistky KP Brno v sobotu v pražském Edenu. Ve zdejší studené hale marně vyhřívané i přímotopy smetly v 8. kole RENOMIA ŽBL Slavií 85:49. Základem úspěchu byla skvělá obrana, neprosadila se proti ní ani nejlepší ligová kanonýrka, domácí hvězda Lenka Bartáková (2 body, střelba z pole 13/1)!


Sebevědomé Pražanky po vítězství v Trutnově nezvládly začátek, vylámaly si zuby na neúprosné brněnské defenzívě (7:17, 17:35). Ani druhá pětka KP neslevila z nasazeného tempa, domácí družstvo působilo bezradně, dirigentku Bartákovou chytře odřízly od zbytku týmu Eva Kopecká a následně Sarah Beránková.


A koncert Brňanek pokračoval i po přestávce, Slávistky se trefily až po pěti minutách, naopak Moravanky rychle utekly po trojce Veroniky Remenárové na 25:50! Dařilo se jim skoro všechno, co vymyslely, i krkolomné pokusy od pasu propadávaly obroučkou! Závěr se vzhledem k rozdílu ve skóre (nejvíce 44:83) už dohrával z povinnosti. Nejpodstatnější pro osud zápasu byla úspěšnost střelby z pole - 22%:49%! V tabulce se celek KP posunul na třetí místo za USK a Hradec Králové, Slavia se třemi českými reprezentantkami klesla na páté.


"Naše hráčky přistoupily k důležitém utkání v Praze jinak než ve středu proti Hradci, plnily pokyny, pohlídaly si doskok, dobrá obrana se promítla i do pohody v útoku. Předvedená hra odpovídá jednoznačnému výsledku," liboval si asistent trenéra KP Jakub Nevrlý.


Slavia Praha - KP Brno 49:85 (13:24, 23:37, 32:65)


Body: Opočenská 11, Hošková 8, Miklíková 7 - Page 22, Remenárová 13, Zohnová 12, Potter 8, Beránková, Dudáčková a Hadačová 6, Hynková 5, Fadrhonsová a Paťorková 3, Kopecká 1, fauly: 23:27, TH: 26/19:25/22, trojky: 2:7, rozhodčí Hartig, Perlík, Bohata, hráno bez diváků.

Hřejivá výhra ve studeném EdenuHřejivá výhra ve studeném EdenuHřejivá výhra ve studeném EdenuHřejivá výhra ve studeném EdenuHřejivá výhra ve studeném Edenu