Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Jasný průběh, lékař v akci

Dvojzápas v Brně absolvovaly o víkendu basketbalistky Chomutova, v sobotu v 9. kole RENOMIA ŽBL po statečném výkonu prohrály se Žabinami 77:88, v neděli v poledne v Králově Poli neuspěly už výraznějším rozdílem (56:81). V hale Vodova se střetnutí lednového 15. kola předehrávalo kvůli účasti KP na eurocupovém "bublinovém" turnaji.


Průběh nedělního utkání byl vyrovnaný jen v úvodu (12:11), domácí favorit pak zásluhou 5 bodů Hynkové odskočil a už se hrálo jen podle jeho not. Brňanky potrestaly 28 ztrát protivníka 27 body, 20 bodů si připsaly z rychlých protiútoků, kralovaly i pod košem (doskoky 51:38).


Ačkoliv byl průběh spíše poklidný, tak se docela zapotil MUDr. Vladimír Bartl. Nejvážněji vypadalo zranění Lucie Hadačové v obličeji, dokonce zamířila s lékařem na šítí do nemocnice.


Výron vyřadil z boje Dominicu Hynkovou, po boji o míč zůstala dlouho na palubovce hostující Kateřina Bartoňová, lehký kolaps prodělala Anna Paťorková (pochvalu zaslouží hostující Čmejrková, která přispěchala na pomoc s pastilkou hroznového cukru).


Domácí tým dohrával bez diskvalifikované Veroniky Remenárové, která se na Mikuláše vžila do role nezbedného čertíka: k technické chybě přidala i nesportovní faul. Celek KP poměřil síly s Levharticemi podruhé během 16 dnů, v Chomutově byl rozdíl ve skóre ve prospěch Moravanek obdobný - 88:61. V ligové tabulce zůstalo Královo Pole třetí (6/3), Levhartice šesté (4/6).


Hlasy trenérů


Jakub Nevrlý, asistent KP Brno: "Začínalo se netradičně v poledne, naštěstí se to nepromítlo do koncentrace našich hráček. Pohlídali jsme si doskoky, vážili si míče. Zápas byl zvlástní zdravotními komplikacemi, snad se vzhledem k předvánočnímu programu dáme do pořádku." 


Tomáš Eisner, Chomutov: "Druhý zápas o víkendu za sebou, v sobotu jsme hráli vyrovnaně se Žabinami. Naše děvčata už nejsou zvyklá hrát dvakrát po sobě. Zapojili jsme proto více hráček. Bylo to pak kostrbaté s mnoha ztrátami, ale odbojovali jsme to, jsem s naším výkonem relativně spokojený."


KP Brno - Levhartice Chomutov 81:56 (17:11, 38:22, 64:42)


Body: Potter 19 (11 doskoků), Zohnová 14, Page 10, Beránková a Kopecká 8, Hynková 7, Dudáčková 6, Remenárová 4, Fadrhonsová 3, Hadačová 2 - Kadlecová 12, Vorlová 11, Krejzová 8, fauly: 22:28, TH: 32/23:18/17, trojky: 2:1, rozhodčí Vávrová, Výborný, Bohata, hráno bez diváků. 

Jasný průběh, lékař v akciJasný průběh, lékař v akciJasný průběh, lékař v akciJasný průběh, lékař v akciJasný průběh, lékař v akci