Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
Bronzový mečbol: KP TANY BRNO - Hradec Králové
+ FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Trutnov bez šance

Stejně jako v zářijovém úvodním kole RENOMIA ŽBL trefily hráčky Trutnova v odvetě s KP deset trojek, nicméně v hale Vodova to tentokrát k vítězství nevedlo. Brňanky v 10. kole oplatily Východočeškám porážku 94:92, na tabuli po 40 minutách svítil stav 89:56 plně vystihující průběh zápasu.


Hostující kolektiv v utkání ani jednou nevedl. Domácí basketbalistky (bez zraněné Lucie Hadačové) si bez problémů udržovaly náskok, který si postupně budovaly využitím brejků (body 24:6), trestáním trutnovských ztrát (29:8) a převahou ve vymezeném území (54:16).


Zahrála si celá brněnská lavička včetně v RŽBL debutující Terezie Křenkové. Celek Trutnova se blýskl 10 trojkami z 26 pokusů, ale jinak byl jeho výkon poznamenaný herní a zápasovou pauzou po covidové karanténě.


Hlasy trenérů


Jakub Nevrlý, asistent KP Brno: "Soupeř se nás držel, dával těžké střely, dostatečně odskočit se dlouho zcela nedařilo. Po přestávce už Trutnovu docházely síly a toho jsme využili."


Michal Martišek, Trutnov: "Nezachytili jsme úvod a nechali rozehrát vysokou Potter, na kterou fyzicky nemáme. Ve druhé půli jsme na ni vypomáhali, ale domácí tým to přečetl a dával body z rotací. Těší mě rozložení minutáže mezi 12 hráček, vždyť jsme deset dnů stáli."


KP Brno - Trutnov 89:56 (24:16, 46:33, 66:48)


Body: Potter 21 (11 doskoků), Zohnová 13, Beránková 11, Page (9 asistencí) a Dudáčková 10, Remenárová 9, Kopecká 7, Paťorková 4, Fadrhonsová a Hynková 2 - Wilson 15, Kozumplíková a Šípová 10, fauly: 16:16, TH: 15/12:11:6, trojky: 5:10, rozhodčí Peterková, Musil a Křičková, hráno bez diváků.  

Trutnov bez šanceTrutnov bez šanceTrutnov bez šanceTrutnov bez šanceTrutnov bez šance