Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
Bronzový mečbol: KP TANY BRNO - Hradec Králové
+ FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

SBŠ ničily trojky

Jako přes kopírák zvládly basketbalistky KP tři zápasy (Chomutov, Trutnov, Ostrava) v hale Vodova KP v rozmezí týdne. Soupeřkám povolily pouze dvakrát 56 a jednou 57 bodů a nastřílely vždy 79 bodů a více bodů. Ostravu v posledním letošním domácím zápase zdolaly 79:57, po 11. kolech RENOMIA ŽBL mají bilanci 8/3 (72,7%) a drží třetí místo v tabulce. Po dalším odložení střetnutí s USK je ve středu pro KP v plánu předehrávka ve Strakonicích. 


Hostující tým začal odvážně, ztrácet začal po dvou trojkách Katky Zohnové a Teniyi Page (17:10). Rozdíl narosl až na 18 bodů zásluhou brnenské 50% úspěšnosti tříbodových pokusů (12/6) a 16 bodů z rychlých protiútoků. Ostravě nepomohla ani snaha nejlepší ligové kanonýrky Nikoliny Zubač (13 bodů za první půli).


Po změně stran využil hostující celek uspokojení hráček KP (48:37). Timeout trenéra Dušana Medveckého nápor SBŠ zastavil a dvanáctibodová šňůřa (60:37) definitivně Severomoravanky zchladila. Utkání měly Brňanky už pod kontrolou (71:43), zaskvěla se Katka Zohnová se 100% tříbodovou bilancí 5/5. Zahrála si opět celá domácí lavička, zapojily se tedy tři juniorky vč. debutující Veroniky Koppové.


Hlasy trenérů


Jakub Nevrlý, asistent KP Brno: "Utkání bylo pod naší kontrolou, ostravská střelkyně Zubač se sice prosadila, ale bylo to jediné nebezpečí pro nás. Důležité bylo, že si zahrála všechna děvčata z naší soupisky."


Iveta Rašková, SBŠ Ostrava: "Nastoupily jsme po dlouhé pauze, naši soupeři měli karanténu. Byly jsme ve formě, proti Žabinám jsme odehrály výborný zápas. Herní přestávka byla znát, v prvním poločase jsme dostaly kvůli špatné obraně 48 bodů. Brno se podařilo přestřílet, ale s mizernou úspěšností. Domácí mají kvalitní tým, je sympatické, že jsme bojovaly až do konce."


KP Brno - SBŠ Ostrava 79:57 (22:15, 48:30, 67:42)


Body: Zohnová 19, Remenárová 15, Beránková a Potter 9, Hynková 8, Fadrhonsová 7, Page a Dudáčková 5, Paťorková 2-Zubač 19, Motyčáková 10, Kubíčková 7, fauly: 19:21, TH: 16/12:19/6, trojky: 11:3!, rozhodčí Zatloukal, Komprs a Renč, hráno bez diváků. 

SBŠ ničily trojky