CHANCE ŽBL
Nejbližší domácí utkání
2023/2024
3. místo KP TANY BRNO
Holky, trenéři, partneři a fanoušci DĚKUJEM…!!!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Vítězný konec roku

Těsně před Silvestrem se basketbalistky KP vydaly do Strakonic, kde v dohrávce předvánočního 12. kola zvítězily 73:51. Splnily roli jasného favorita, ale často se trápily a soupeř z konce tabulky RENOMIA ŽBL vybojoval přijatelný výsledek.


Brňanky měly utkání pod kontrolou, potrestaly 28 ztrát domácích 22 body (6:22) a dařily se jim brejky (8:21). Jenže pod košem dovolily Jihočeškám 19 útočných doskoků (celkem doskoky 51:48), což se promítalo i dění na hřišti.


Třetí čtvrtina skončila 14:13 a v poslední desetiminutovce povzbuzené Strakonice dotáhly na 47:59. Důležitou trojku na 47:63 trefila Sarah Beránková. V hostujícím družstvu nenastoupila pro zdravotní potíže Katka Zohnová. 


Hlasy trenérů


Dušan Medvecký, KP Brno: "Přijeli jsme ve stavu v jakém jsme, nebudu vypočítávat kdo nehrál, kdo měl nedávno covid. Ani jsem nečekal žádný vysoký rozdíl, mám radost z vítězství. Některá děvčata byla zbytečně nervózní, když je to hráčka KP, tak musí mít sebevědomí někde jinde, než to některé dnes předvedly.


Petr Martínek, Strakonice: "Měli jsme karanténu a dlouhou pauzu, je pak těžké se dostat do zápasového rytmu. Favorita z Brna, který bojuje o první ligovou trojku, jsme překvapili a odehráli zajímavé utkání. Jsem spokojený."


BK Strakonice - KP Brno 51:73 (10:19, 24:42, 38:55)


Body: Rosecká 11, Suchanová a Vydrová 10-Potter 22, Dudáčková 14, Beránková 11, Remenárová 9, Kopecká 6, Fadrhonsová a Page 4, Paťorková 2, Hadačová 1, fauly: 21:15, TH: 6/4:26/17, trojky: 5:4, Vávrová, Kovačovič, Bohata, hráno bez diváků.



Vítězný konec roku