Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Brňanky prověřily favorita

Dva tuzemští pohároví zástupci se potkali v dohrávce 9. kola RENOMIA ŽBL. Podle očekávání si basketbalistky USK z haly Vodova odvezly výhru 89:57. ale některé hezké momenty předvedly i hráčky KP. První poločas měl zběsilé tempo a diváky (kdyby mohli být v hledišti) by bavil, druhý už s hráčkami z laviček byl trochu kostrbatější. Utkání bylo generálkou na "bubliny", euroligovou v Praze a eurocupovou v Brně.


"Hrajte více agresivně," nabádal trenér KP Dušan Medvecký svá děvčata po rychlém timeoutu za stavu 0:9. A opravdu, Brňanky se najednou bez respektu pustily do favorita a po trojce Page vyrovnaly na 19:19. Pražanky si však udržovaly mírný náskok, těžily z některých zaváhání domácích.


"V jednom útoku už nebude jiná volná pozice na střelbu, nenechávajte se obejít jedna na jednu, máte nepořádek v obraně," vysvětloval při oddechových časech Medvecký. Krásnou akci předvedla dvojice Page-Dudáčková a za chvíli přidala Page trojku na 28:35. Konec druhé čtvrtiny už patřil obhájkyním titulu, nicméně celek KP zasloužil za svůj výkon pochvalu.


Po změně stran se přece jen ukázala kvalita USK a rozdíl ve skóre se zvyšoval. Domácí tým si vypracoval slušné pozice, jenže chyběl klid při zakončení (střelba z pole 29%:47%). zejména to Brňankám nepadalo ve vymezeném území (40/13), těší 16 útočných doskoků. I přes porážku zůstal celek KP v tabulce třetí. 


Hlasy trenérů


Natália Hejková, USK "V lize máme většinou lehké zápasy. Královo Pole bylo teď potřebným soupeřem před "bublinou". Dobré utkání, pro oba týmy byl takový souboj prospěšný."


Jakub Nevrlý, asistent trenéra KP: "Utkání je třeba hodnotit pozitivně, holky odevzdaly v obraně co mohly, mrzí neproměněné střely, do EuroCupu se to spraví. Výsledek mohl být pro nás ještě příznivější."


KP Brno - USK Praha 57:89 (19:26, 30:44, 39:65)


Body: Kopecká 15, Dudáčková 12, Page 10, Zohnová 7, Březinová 6, Beránková 3, Remenárová a Potter 2 - Jones 19, Oblak 17, Voráčková 13, fauly: 19:16, TH: 10/9:22/14, trojky: 6:3, rozhodčí Komprs, Holubek a Renc, hráno bez diváků. 

Brňanky prověřily favorita