Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Detektivka pro Brňanky

Podruhé dorazily basketbalistky Gorzowa do Brna k eurocupovému zápasu, podruhé odjely z haly Vodova s nepořízenou! Na podzim 2019 prohrály s KP 67:71, v úterý v další detektivce 70:72! Brňanky tak vstoupily parádně do turnajové skupiny D a udělaly důležitý krok směrem k postupu. Předvedly koncentrovaný výkon, dřely a plnily do puntíku trenéry určenou taktiku.


První poločas byl ve znamení dvou různých čtvrtin (13:26 a 21:10). Nejprve Královo Pole využívalo okének v polské defenzívě, po všeobecném prostřídání se rozdíl ve skóre tenčil a Gorzow se přibližoval.


Sebevědomé Polky s dvojicí amerických hvězd z WNBA Walker - Kimbrouhg a Gustafson i po změně stran stále dotahovaly. Brňanky byly ve vedení dohromady 35 minut, jejich maximální náskok činil 15 bodů (6:21). Rtuťovitá Walker poprvé otočila skóre ve 33. min. (63:61) a chvíli to vypadalo, že se Gorzow  přes Moravanky už převalí. Navíc sudí byli přísnější na KP - což vyústilo v TCH pro kouče Medveckého.


Jenže v zápise psaný hostující celek si nenechal vítězství sebrat, základ k úspěšnému finiši položila trojkou Katka Zohnová (67:70). 43 s před sirénou za stavu 70:72 (po trefě Emily Potter) mělo družstvo KP po timeoutu míč. Poslední akce Teniyi Page však košem neskončila a šanci v hororové koncovce tak měly i Polky. Jenže ji nevyužily a tak po dalším nezapomenutelném pohárovém večeru nastalo objímání v královopolském táboře!


"Hostujícím" basketbalistkám pomohlo 11 trojek při 38% úspěšnosti, Gorzow trefil 38 bodů z vymezeného území (protivník 16) a měl lepší bilance bodů z brejků 16:8, nicméně lehce se slavilo ve 4. patře "bublinového" hotelu Vista, kde pobývá český eurocupový zástupce...


Hlasy po utkání


Dusan Medvecký, trenér KP: "Měli jsme soupeřky přečtené, tušili jsme, co budou hrát. Asistent Kuba Nevrlý udělal výbornou práci, seděl u videa 5 dní, znali jsme jejich akce, silné stránky, všechno. Gorzow začal  trochu bez šťávy, ale věděli jsme, že má velké individuality, které se do toho dostanou a potom to tak skutečně dopadlo. Sedmdesát inkasovaných bodů je dobré, oceňuji naši obranu. Polky mají obrovské osobnosti, které působí ve WNBA, tak to hrají na ně, my musíme bojovat jako tým a jako tým jsme i vyhráli! V EuroCupu počtvrté za sebou, když sečteme dva ročníky. Nyní nás čeká Moskva, houževnatý a běhavý tým, tím je nepříjemný, a bude se snažit napravit ztrátu s Elazigem."


Renáta Březinová, pivotka KP: "Bylo to tvrdé a těžké utkání, výborně jsme bránily. Hlavně v první čtvrtině to bylo ukázkové, i potom byl zápas v naší režii. Až v závěru jsme ztratili zbytečně pár míčů a měli ukvapené střely, snažila jsem se holky uklidnit. Všechno dobře dopadlo!"


ENEA Gorzow-KP Brno 70:72 (13:26, 34:36, 54:56)


Body: Walker-Kimbrough 24, Hristova 15, Gustafson a Green 11-Březinová (5 trojek, 10 doskoků) a Page 17 (3 trojky, 9 asistencí), Potter 12 (10 doskoků), Kopecká 10, Dudáčková 8, Zohnová 5, Beránková 3, fauly: 13:17, TH:17/12:7/5, trojky: 2:11!, rozhodčí Sljivic, Mikulič, Čavar, hráno bez diváků.


V dalším utkání skupny D porazil turecký Elazig MBA Moskva 85:74. Ve středu má skupina D volný den. 

Detektivka pro BrňankyDetektivka pro BrňankyDetektivka pro BrňankyDetektivka pro BrňankyDetektivka pro Brňanky