Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Moskva proti KP bez cizinek

První hrací den eurocupové skupiny D v Brně naznačil, že může jít o nejvyrovnanější kvarteto ze všech osmi. I zdánlivě pohodová výhra Elazigu nad MBA Moskva 85:74 nebyla až tak snadná, trojice opor tureckého týmu Mitchell, Cannon a Dubljevič odehrála celých 40 minut! V ruském družstvu naopak nad 30 minut bojovala jediná Nizamova. A právě ušetřené síly se mohou Moskvankám hodit ve čtvrtečním duelu s KP Brno.


Domácí celek se zaskvěl pro mnohé nečekaným vítězstvím nad Gorzowem, špičkovým klubem silné polské ligy. Střetnutí s MBA bude zase jiné. Polky spoléhaly na americké individuality, Moskva nemá na soupisce žádné cizinky a těží z vyrovnaného  kádru.


"Houževnatý, běhavý, s častou palbou za tři body, a úspěšnou," charakterizuje styl čtvrtečního protivníka trenér KP Dušan Medvecký. Úspěch s Gorzowem Medveckého těší, ale tlumí případnou postupovou euforii. "Zůstaňme nohama na zemi."


Podobně smýšlí i pivotka Renáta Březinová. "Můžeme znovu překvapit, když budeme hrát to, co si nacvičíme a co je na soupeře účinné. Podle utkání s Elazigem budou Rusky jezdit v obraně, naši rozehrávačku nenechají rozdriblovat. Musíme hrát tvrdě a bojovně jako proti Gorzowu a stát se může cokoliv."


Ve středu se v hale Vodova nehrálo, byl zde klid před čtvrteční a páteční bouří... Volný den v " bublině" si každý tým prožil trochu jinak. Brňanky si zatrénovaly lehce i dopoledne, v podvečer po videu se už soustředily na konkrétní herní situace. "Doma" na pokojích si krátí čas karbanem, řeší velké prádlo a dychtí po procházce kolem hotelu. Jenže to není možné..


Čtvrteční program v městské hale Vodova začíná soubojem Elazig - Gorzów už v 15:00 a sledovat ho nejenom v rámci dalšího vývoje ve skupině D můžete - ZDE: https://www.tvcom.cz/Zapas/Sport-Basketbal/Soutez-Eurocup/Pohlavi-Zeny/Sezona-2021/197776-Elazig-Il-Ozel-Idare-InvestInTheWest-ENEA-Gorzow.htm


Večerní střetnutí KP Brno - MBA Moskva má stanovený výhoz na 18:00, ale přímé přenosy TV Comu, webu a hybridního vysílání České televize se rozběhnou už o 10 minut dříve - ZDE: https://www.tvcom.cz/Zapas/Sport-Basketbal/Soutez-Eurocup/Pohlavi-Zeny/Sezona-2021/197777-KP-Brno-MBA-Moscow.htm (spolukomentátorkou Tomáše Lachmana bude tentokrát dlouholetá křídelnice KP Brno a pamětnice prvního startu Královopolanek před šesti lety v EuroCupu - Eva Mrhálková).


Kénik DO-TO-HO...!!!

Moskva proti KP bez cizinek